måndag 3 juni 2013

Växjö -13

Lite kort om Växjö-tävlingarna då!
Lördag: De första tre loppen gick sådär. Han hade ok fart och hyfsat fokus, men slalom, ack detta slalm! Han tittade åt andra håll mest hela tiden. Jag sprang oftast ut efter att han väl tagit sig igenom slalom då, dels för att kunna belöna, dels för att det känns viktigare att få upp lite fart på honom än att traggla sig igenom hela banan.
 tredje loppet blev jag riktigt irriterad på honom när han inte tog slalom. Så jag morrade faktiskt till åt honom, trots att jag skai försöka vara så uppmuntrade som möjligt. Men jag vet ju att han kan så mycket bättre och lite krav måste man ju få ställa då??
Han skärpte faktiskt till sig och skuttade igenom de sista portarna då.
Och så sista loppet då. Nu tyckte han nog att han sett sig omkring tillräckligt och han var väl för trött för att vara övertaggad, för nu hade han fint fokus! Och plötsligt struttade han igenom hela slalomet utan avbrott också! Men alltid är det något. Då var han istället rädd för gungbrädan, som han inte brytt sig så mycket om. Så medan han stod uppe på den och tvekade rann sekunderna iväg...
Men det är iallafall nåt man kan träna på! Till skillnad från att han gör superslalom på träning men inte på tävling...

På söndagen var det dags för två lopp. Mikko kände igen sig och visste va det hela handlade om och var därför superdupertaggad. I agilityloppet var han totalt ofokuserad, sprang förbi hinder o höll på. Slalomet också. Då lyfte jag upp honom utan ett ord och bar tillbaka honom till slalom. Jag tänker inte längre tillåta slarv på detta hinder! Och då travade han igenom så fint så! Så då sprang vi direkt ut till belöningen.

Sedan fick han faktiskt sitta framme och inte i buren, och jag vet inte m det var därför men han var väldigt fokuserad inför hopploppet, inte alls tittig! Vi hade fint flyt och kändes supersnabba! OCH han tog slalom superfint! Inte alls som på träning, men fint ändå! Tyvärr var ju dock ändå en hinderfixare lite intressantare än en tunnelöppning och vi fick fem fel.. Och två sek tidsfel också faktiskt, trots att vi var så snabba!Det känns bra att man vet att han kan iallafall! Nu är det bara att tävla på, så ska det väl komma en pinne så småningom!

1 kommentar:

  1. Härligt! Smart att prova sig fram lite med uppladdningen! Snart sitter det! Vi håller tummarna för er! :D

    SvaraRadera