söndag 21 december 2014

Innan jul

Idag har vi varit ute och gått i Strömsholmsskogen.
Det är ett naturreservat i varierad miljö. Först gårdsmiljö med hagmarker, sedan konventionella åkrar, sedan skog.
Det är en hel del powerwalkare och hundägare där, men inte "värre" än att Mikko kan gå lös och kallas in de få gånger man möter någon.
Det märks att Mikko verkligen älskar att äntligen få gå okopplad! Alldeles för mycket trista koppelpromenader... Idag fick han tokryck och sprang fram och tillbaka :)
Det finns mycket olika stigar i området och jag gick nästan vilse... Som tur väl är hittade jag snabbt en ny stig, och även om det inte riktigt blev den rundan jag tänkt gå, så var vi ute ungefär så länge som jag tänkt iallafall.
Vädret ser kanske lite grått och trist ut, men idag var det härligt väder med frost och frisk luft!

Annars har det varit riktigt trist decemberväder här... Frost ibland på kvällarna, men alltid plusgrader och regn igen när det är dags för morgonpromenaden... I fredags var det åtta plusgrader och regn! Igår sjönk temperaturen och det öste ner snöblandat regn... Och inatt blev det frost som alltså dröjt sig kvar över dagen :)

Idag blev det alltså till slut dags får Mikkos årliga julbad. Jag har väntat på att det ska frysa till ordentligt så att han inte ska bli alldeles lerig och grusig igen på en gång... Men nu kunde det inte vänta längre.
Så idag har det varit den årliga djurplågar-dagen. Jag är alltså inte så poppis just nu, som klippt klorna på Mikko, duschat, schamponerat och borstat.
Han fäller så otroligt mycket päls i år! Tror aldrig han fällt så mycket! Jag borstar, och kammar o kammar med den tätare stålkammen.
Häromdagen blev jag faktiskt på riktigt orolig att han fått mask, för han såg så avmagrad ut. Men när jag kände på honom har han ju hull och muskler! Det är bara pälsen som är borta!!
Men nu är den vita pälsen bländande vit igen (det var tydligen verkligen på tiden att han fick en dusch...) och fluffet är också tillbaka tycker jag!
Nu gäller det bara att fånga de där sista lossnade hårstråna i pälsen, så man slipper jaga de med dammsugaren... En par borstningar till så kan han bara inte fälla mer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar