tisdag 16 december 2014

Nu händer det inte mycket...

Jaha nu har livet mest lunkat på...
Eller njae... Men hundträningsmässigt har det inte hänt särskilt mycket.
Första advent tränade jag agility. Det var nog första gången jag tränat agility på utomhusplan i december! Lite kul.
Dagen efter såg jag ett inlägg på facebook att hindren var inplockade i förrådet. Det går förstås att ta ut dem men det blir ganska mycket jobb för att träna lite vippbräda... Så det var tur att jag åkt ut! Det kändes väldigt motigt innan måste jag erkänna... Och egentligen var det ett riktigt dåligt träningspass, Mikko tycker vippbrädan for alldeles för snabbt och högljutt i backen när jag inte höll emot, så han gillade det inte... De är svårt det där, han måste ju nån gång klara att ta vippbrädan helt fritt... Håller jag bara emot yttepyttelite går det oftast bra... Sedan var jag också dum nog att låta honom ta platta tunneln, den var ju genomsur och ihopklistrad av fukt, han fastnade ju nästan i den! Mycket dumt eftersom han haft en kort period då han vägrat platta tunneln, just pga av regn/fukt... Jag hoppas det inte satte sig.
Nu längtar jag faktiskt till inomhusträning ihop med andra! Lite bana och svårigheter! Jag hoppas att vi kommer med på ridhusträning efter årsskiftet...

Nu tränar vi istället på vår lilla mini-vippbräda inomhus, som Mikko plötsligt tyckte smällde för högt i golvet även den... Så där får vi också backa. Jag började idag träningen med att han får satta tassen på "bakänden" av den lilla vippen, så att han själv mer medvetet gör ljudet... Det gick sådär idag, men jag hyser hopp. Bra att vi har nåt att träna på inomhus i vinter ;)

Tyvärr är det ju inte så kallt nu, man kan knappt tro det snart är jul, även om vi är i södra Sverige... Åtminstone har det varit lite frost (och stjärnklart) om kvällarna, om än regn och blåst varje dag...
I fredags blev det ju faktiskt årets första snö! Vi hann ut och fota lite! ;)
På lördagen började det tina bort och i söndags försvann det sista...


Men jag är så tacksam att jag har min friska lilla hund!
Har läst på facebook och andras bloggar om mina vänners sjuka hundar i Umeå :( Tänker på dem och hoppas de kryar på sig snabbt!
Nästan så jag blir glad att jag inte skaffat en till... Vi var hos veterinären för någon vecka sen för att vi tyckte han var lite kal på nosen... Men veterinären såg inget fel... Så nu vet vi att han är frisk iallafall.
I övrigt har han väldigt spruckna tassar... Som tur väl är har det inte saltats mycket här eftersom det varit milt (och de verkar faktiskt ha vett nog att sanda här i Jönköping - hurra!) men trampdynorna är torra ändå. Nu måste vi försöka komma ihåg att smörja hans tassar varje kväll! Vi har köpt ett tassspray också. Snabbt och smidigt att spreja på precis innan man går ut - mjukgörande och som skydd mot salt. I kombination med masserande av läkande tassalva på kvällen är nog hans trampdynor mjuka som en bebiskind snart!

1 kommentar:

  1. Mikko blir så fin när han är pudrad i lite snö!!
    Kristina

    SvaraRadera