tisdag 26 april 2016

Dags för en rapport...

När det på lördagsmorgonen var dags att köra till Sundsvall och Söråker på agilitytävling så hade det snöat... Det kändes sådär när Kjell just bytt till sommardäck, och den där bilen är värdelös på vinterväglag även med vinterdäck... Hursomhelst var det inte så halt ändå och fyra mil öster om Östersund så var snön helt borta :)

På tävlingen gjorde vi två felfria lopp och en disk. Tyvärr är vi alldeles för långsamma. Vi kom på fjärde plats, precis utanför pinne-plats, men hela 7 sekunder upp till trean!
Jag nöjer mig med att visa det bästa felfria loppet.I det andra felfria loppet stod Mikko o tittade på utsikten från A-hindret en stund så då tappade vi flera sekunder. Disken berodde på att han tjuvstartade för första gången nånsin. Banan började där den ovan slutade, med däck o så direkt slalom fast det var lite mer vridet, alltså en lite svårare ingång. Jag hade ju tänkt vara med o få in han ordentligt i slalom men plötsligt hoppade han genom däcket och då hann jag inte med, han tog ingången men missade andra porten så det blev lite kaos i slalom o då diskade vi oss.

Men jag är inte så väldigt orolig för att vi är långsamma. Han brukar ha lite mer fart på utetävlingar, å andra sidan kan han visserligen vara ännu mer tittig då också.
En sak jag funderar på är, att första Söråker-tävlingen så var det ingen gungbräda med och då gjorde vi tre felfria lopp. Andra gången var gungbrädan med o vi diskade oss eller fick fel i alla lopp. I lördags var det inte heller någon gungbräda o nu gjorde vi två felfria lopp av tre...
Kan det vara så att gungbrädan slår an nån nerv hos honom som gör att han tappar fokus eller helt enkelt inte tycker det är så kul?
Fast det kan ju vara tillfälligheter också. Denna gången var det inte några sådana banor, det var inget hopphinder rakt mot publiken eller där man måste göra nån liknande jakko-sväng. Det är ju på de ställena han tappar mig (eller jag honom). Dessutom hade jag höga förväntningar andra gången efter de bra resultaten första gången, medan jag nu hade väldigt låga förväntningar efter de dåliga resultaten vi fick då... Det kan ju också vara en orsak.

I söndags tog jag o Kjell en shoppingrunda o köpte valpgrejer!
Nya matskålar, ny filt (mattorna får väl plockas undan), valpfoder, kompostgaller, snabbpissetofflor... Och till slut köpte jag en ny leksak också, någon välkomstpresent måste han ju få! Även om det finns en hel låda med leksaker...

Och idag tog Mikko o jag årets första joggingrunda! Det var väl på tiden.
Det har snöat flera dagar men i eftermiddags tittade solen fram så då blev jag sugen...
Den där första joggingturen utan krav o bara njutning är så härlig! Sen är resten bara en plåga... Kanske ska nöja mig med en runda i år? ;)
Det var nog bra för Mikko iallafall, han har haft så mycket energi på sistone, jag har nog varit en tråkig matte...

1 kommentar:

  1. Måste säga att det jag tänker på när jag tittar på filmen att det är så roligt att Mikko
    tar sig an agility med sån glädje!!
    Han ser inte långsam ut att se på.
    Kram Kristina

    SvaraRadera