måndag 3 juli 2017

Agility-SM i Östersund

Så var agility SM över, och vi har varit värdar för det här i Östersund!
Jag har inte varit särskilt inblandad i arbetet, men jag har varit funktionär under dagarna förstås! Det var ju faktiskt första gången jag varit på SM, och det var kul. Jag hoppas alla tävlande är nöjda. Östersund visade upp sina finaste sommardagar hittills i år, ja tills på söndagen iallafall då det blev regn hela eftermiddagen. Jag tycker tävlingarna flöt på bra, iallafall under de stunder jag var där. Dagar avslutades väl något senare än planerat på fredagen och söndagen, men inte med extremt mycket.
Jag var inte funktionär särskilt långa pass. Man skulle ju sätta upp sig som funktionär redan när Albin var nyfödd, och då visste jag ju inte hur livet skulle vara. Hur mycket man skulle amma, eller om man fick sova på nätterna osv. Så jag vågade inte lova bort mig så mycket då. Men det har varit kul att vara med. Riktigt kul o spännande med finalerna på söndagen.
Enya Habel och hennes underbara lilla sheltie Party var kul att få se i verkligheten! På något sätt har små videoklipp o liknande från henne dykt upp i mitt flöde på facebook. De är helt otroliga. De var favoriter i finalen, vet att de vann åtminstone nåt av de tidigare loppen. Men i finalen blev det tyvärr en snöplig disk. Så kan det gå i agility!
Tyvärr inga medaljer för hemmaekipagen heller.

Jag blev så otroligt sugen på att få köra agility själv, när jag satt o kollade på alla dessa otroligt duktiga ekipage! Och jag fick ett mål: Någon gång ska jag o Vilde tävla på ett SM! Något resultat vågar jag inte ens drömma om, men att ta oss till SM borde vi klara! :D
Jag vet att Vilde absolut skulle klara det, jag ska bara lyckas lära upp honom ordentligt, och handla bra.

Jag såg ett det faktiskt fanns både en Gardenia Gardens (Vildes kennel) OCH en Äppelblommans (Mikkos kennel) i startlistorna! Tyvärr såg jag inte det förrän nu i efterhand, och missade att hålla ögonen öppna på tävlingen, trots att jag var funktionär den klassen (man måste ju kolla i listorna för att få veta just kennelnamnen).Tittade i resultatlistan nu och Äppelblomman kom på 22a plats (av typ 80?) med bara 5 fel i agilityn, och på 13e plats med felfritt lopp i hopp. De tog sig därmed till final o koma ju på en 12e plats! Jag var tvungen o kolla när den var född o det var 2011, så inget kullsyskon till Mikko iaf, puh! ;)
Gardenia Gardens diskade sig i agilityn och kom på 25e plats i hopp med felfritt lopp. De missade finalen. Det är tydligen Tommy Fredriksson som äger den, en superduktig förare som verkligen satsar på agilityn.
Synd att jag inte kollade upp detta förrän nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar