fredag 28 juli 2017

Kvällstävling i Härnösand

Igår körde jag nästan 3 timmar upp till Härnösand för en kvällstävling.
Fint väder och en mysig liten tävling. Flera klubbkamrater var där.

Tre lopp. Två hopplopp och ett agilitylopp.
För mig o Mikko gick det väl sådär. Som vanligt. Som tur väl är så väntar jag mig ingenting längre, vi tävlar numer bara för att det är kul!
I första hopploppet fick vi 5 fel då han gick in på fel sida i slalom.
Agilityloppet gick bra, han tog gungbrädan försiktigt men han tog den! Och bommen efteråt också! Så det var felfritt.
Sista hopploppet var också fritt från hinderfel.
MEN. Vi får ju ständigt massa tidsfel. Tycker Mikko är riktigt långsam nu, det känns nästan som att han blivit ännu långsammare än förut... Visst ser jag ett par raksträckor där jag kunde sprungit på ännu fortare, men jag kan ju inte springa på hur mycket som helst heller. Jag kan ju liksom inte vara vid sista hindret när han är på andra, o låta honom köra banan själv fram till mig... Ok, inte så troligt scenario men ni fattar. Jag får ju inte bli stillastående heller, om man t.ex. ska vända 180 grader vid ett hinder... Så han är inte så lätthandlad, min lilla Mikko.
Sedan får han ju fortfarande sina ögonblick då han stannar upp o bara stirrar, o låser sig o bara skäller. Igår blev han störd av att klubbkompisen gick förbi en bit från banan en gång. På sista hopploppet missade han ett hopphinder av oklar anledning o då låser han sig. Det var såntdär jag trodde han skulle växa ifrån, men tydligen inte...

Nedan ses sista hopploppet. Ett fint o snabbt slalom iallafall!Två fjärdeplatser o en femteplats blev resultatet. Treorna fick rosett o pris. Lite surt. 10-15 sek tidsfel i varje lopp. Ja lite tråkigt är det även om jag bara tävlar för att det är skoj,,,!

Nu är det dags för säsongens tredje tävling i Ö-vik nästa helg, sedan är det slut!
Väldigt skralt med tävlingar i år (eftersom vi hade SM o Strömsund inte har nån tävling). Funderade på att åka till Umeå men det är bara en dags tävling o det är under älgjakten så jag är själv med Albin... så nej, jag kommer inte köra 4-5 timmar ensam dit för två lopp...

Det blir ett par rallylydnadstvälingar i augusti istället, på hemmaplan o i Sötrmsund. Det är inte lika kul men iaf en aktivering. Det blir till att börja träna Vilde för han är också anmäld men kan typ inget!!!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar