onsdag 9 juni 2010

Rallylydnad

Igår var Mikko o jag på första träffen för kurs i rallylydnad!
9 kursdeltagare är vi, alla som vanligt mycket trevliga!!! :)
Kursen verkar också kul. Igår fick vi lära hundarna att följa vår hand, så att man kan visa dom vägen senare (typ föra fram dom från sidan o sätta sig framför osv).
Jag insåg hur längesen det var Mikko o jag klickertränade små trick, vi har ju bara kört agility som aktivering på sistone... Måste ta tag i lite sånt nu!
Senare måste han ju kunna "stå" (som han bara kan lite halvdant) osv.
Nu vill man ju satsa på detta, egentligen skulle ju sommaren ägnas åt agility ;) Blir lite svårt att hinna med allt man vill...
Men sedan tror jag att rallylydnaden kan bli en kul vinteraktivering, när inte agility riktigt passar... Undrar om det finns kurser i Umeå (fortsättning)? Nästa år ska det ju gå att tävla officiellt i rallylydnad också :)
Redan imorgon ska vi tillbaka för nästa kurstillfälle här i Sveg iaf :D

Nu ska jag nog sova...
Idag har vi varit ute hela dan, kom hem efter 18 (men då körde vi bil över en timme ut till beståndet också). Och det har regnat o varit blött, o när det inte regnade var det fullt av djävulskt ettriga, ilskna mygg!
Igår regnade det också hela dan, allt blött blött blött...
Men imorgon ska nog solen titta fram, blir nog skönt det! :)

Och i helgen drar jag till Strömsund... Längtar nästan så mitt lilla hjärta spricker ;)

2 kommentarer:

  1. nope, inga fortsättningskurser här inte... men vi kan ju starta en inofficiell! :)

    SvaraRadera
  2. Med risk för att låta helt efterbliven- vad är egentligen rallylydnad? Jag hade kunnat googla men det är ju roligare om du får berätta:) Jag har hört uttrycket massor med gånger men aldrig kollat upp det, så nu ligger ansvaret på dig att informera mig! Kram

    SvaraRadera