lördag 24 juli 2010

Två ggr på en vecka oj oj.

Idag har vi tränat agility igen! Hualigen! ;)
Blev ett mini-kort pass idag, det kändes så iallafall. Gick inte lika fint som i förrgår.

Till att börja med hade jag glömt kopplet. Vi körde slalomet tre ggr ändå. Först ställde jag godisskålen bara tre pinnar bort, det gick fint! Sedan blev det fem pinnar, och sist alla åtta pinnarna (finns inte fler i Sveg)!
Och det gick faktiskt bra :) Han gick fint.
Vågade inte träna det mer sedan utan koppel.

A-hindret sprang vi över två ggr, det gick finfint som vanligt. Inga problem där.
Skulle testa däcket som han de senaste gångerna också klarat finfint. Men idag började han hoppa bredvid däcket. Så vi tjatade det lite, med och utan klicker. Det verkade dock inte klicka riktigt i Mikkos huvud, han hoppade ungefär varannan gång genom/bredvid däcket. Typiskt. Men inte så svårt att fixa till tror jag.

Vi gick över gungan en gång, då jag höll emot så det gick mjukt och fint. Fick hålla i honom lite så han inte skulle hoppa av. Men det gick rätt ok.

Förra gången hade han sprungit över balansbommen själv, så jag tänkte att vi kanske kunde träna den. Det var dumt. Den står lite avsides, det kanske betyder att man inte ska använda den?
Först gick Mikko frimodigt över. Men när han har driv så skakar den litegrann och skramlar. Det var ju väldigt otäckt. Och jag veeeet ju det så varför tränade jag den?!?
Fick tvinga honom över en gång till, lite lugnare, så att han inte skulle tycka det va så otäckt.

Skicka honom på hopphinder går bra iaf. Och att springa genom vanliga tunnlar.
Förresten råkade jag också trampa på ena skenan eller va man ska kalla det som tillhör ställningen för däcket. Det gjorde jag precis när han hoppade, så det skramlade till. Gången efter det var han lite tveksam, men det kom han snabbt över som tur väl var. Det är lite synd att man han en så väldigt ljudkänslig hund... Som är känslig överhuvudtaget... Skulle kanske vara kul att ha någon med lite mer driv och som är lite mer obrydd?
Samtidigt är det ju det jag gillar med Mikko. Man behöver bara säga "nej" och han lyder direkt (om det inte gäller en orre/ripa/tjäder). I andra träningssituationer och vardagssiturationer är det ju underbart att han är så lyhörd! :)

Jaja. Blev ett kort pass idag. Tror han var ganska trött, vi hade ju varit ute i skogen idag också. Och nu när vi kom hem gick han direkt och la sig, sover hårt nu :P
Vi är själva här nu, Linda åkte bort i torsdags.
Det är lite synd att det inte är mer folk som tränar på klubben, hade varit kul att bara kunna sitta o titta på andra, bara hänga där, nu när man är ensam.
Underbare Kjell kom i förrgår och överraskade mig, följde med oss ut i skogen på jobbet igår och idag :D
Men nu är vi som sagt själva igen, Linda kommer imorgonkväll.
Jag är förresten också riktigt trött... Tror jag ska lägga mig o läsa en bok...

Kram på er!

1 kommentar:

  1. Du har fått en blogaward och en utmaning, kolla min blogg ;)

    SvaraRadera