måndag 15 juli 2013

Jämtland

Jaha eftersom det är typ 15 grader o mulet ute kan jag väl ta mig tid till bloggen :P
Sådan är sommaren i Jämtland... I fredags var en vacker dag, solsken, hyfsat varmt (25 grader? Helt ok).  Vi satt ute och åt med sjöutsikt medan solen gick ner över bergen... Men det var en dag det. Meterologerna säger att varmaste dagen i Strömsund kommande vecka är typ 17 grader :P Lite deprimerande... Om man skulle få för sig att flytta hit någon gång. Kommer man palla?
Det är ju bra ridväder iaf om man skaffar häst :P
Och desto viktigare - aldrig för varmt för agility! ;)
 
Igår var en mysig dag trots mulet väder. Vi plockade hjortron, det var faktiskt första gången för mig! :) Och så kokade vi sylt. Som vi smakade idag till våffla. Mums mums!
 

Och gårdagen avslutades med att vi såg en björn!
Som så många gånger förut körde Kjell o jag runt med bilen lite på skogsbilvägarna och spanade efter vilda djur. Utan att se ens en liten järpe.
Efter lite fika i Kjells föräldrars stuga så tog vi en liten extra tur innan vi åkte hem. Och då sprang en björn över vägen! En mörk, nästa svart. Ganska liten, fjolårsunge antagligen.
Vi tog ut Mikko (i koppel!) och kollade om han reagerade på spåret. Han sniffade lite och följde spåret lite nyfiket.
Jag hade hoppats att han skulle hjälpa mig att varna för björn och springa åt motsatt håll, men så var det inte...
Efter att ha sett två älgar också så hämtade vi en av gråhundarna i stugan. Han fick upp spåret direkt och ville springa efter!
När vi pratade med Kjells föräldrar utanför stugan så såg Kjells mamma något som sprang förbi en bit bort. Vi kollade spåren. Gräset är väldigt högt där så det blir väldigt tydligt om ett djur sprungit förbi. Gräset var vikt åt det håll som hon sa att djuret sprungit, och de spåren hade inte varit där tidigare på dagens så Kjells pappa. Så det var nog björnen som sprang förbi igen!

Ja jag gillar Jämtland. Det är synd bara på de långa vintrarna och kalla somrarna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar