tisdag 30 september 2014

Snart sitter vippen där!

Har egentligen inte tid för bloggandet, men jag skriver ju så sällan och nu vill jag uppdatera lite kort om vippträningen!

Förra veckan blev agilitygruppträningen inställd pga ösregn hela dagen. Men jag kände att vi måste träna vippen så vi åkte ut till klubben iallafall. Mikko var duktig och han fick springa över gungbrädan men jag höll bara emot lite, lite. Fast efter ett par gånger blev han ändå osäker så vi avslutade som vanligt med att sätta ett hinderstöd under vippen så att den var stilla.

I helgen fick Kjell följa med ut till klubben, och hålla emot vippbrädan där bak så att den vippade ner långsamt. Mikko var superduktig och tog om vippen igen och igen! Fortfarande innebär den ju godisregn så det är klart att den är rolig ;)

Idag åkte vi ut igen, jag o Mikko. Och han var lika duktig idag! Stannade bara upp när jag saktade ner för att jag ville hålla emot vippen där bak (istället för att kasta mig fram och ta emot). Idag var faktiskt också första gången vi inte började och avslutade med ett hinderstöd som håller vippen stilla. Jag satte dock under ett hinderstö första och sista gången men då en bit under så att det fortfarande blev lite vipp. Han är så pass modig nu att han klarar det, och då tror jag det är bra att det alltid är lite vipp på den, så att Mikko förstår det. Han stannar till mitt på vippen nu men det tycker jag bara är bra, bättre än att han rusar över och riskerar att skada sig eller bli rädd igen. Vi får plocka pinnar på rutin istället för snabbhet nästa säsong ;)

För någon vecka sedan trodde jag inte att Mikko skulle kunna ta vippen självständigt på KM 12e oktober (om två veckor), men nu tror jag faktiskt det är möjligt :) Kul i så fall!

Nu ska jag kolla att jag inte glömt nåt i packningen. Imorgon åker jag på kurs med jobbet (onsdag-torsdag) så det blir ingen agilityträning imorgon :(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar