tisdag 4 november 2014

Vipp vipp vipp

Det känns som att jag bara skriver tråkiga inlägg om vippbrädan just nu, men det är ju det som är vårt fokus. Det händer ju inte mycket annat i vårt liv... Jag borde hitta någon att promenera tillsammans med, Mikko har ju faktiskt ingen hundkompis nu... Och att hälsa nån minut på vilken hund som helst på gatan o få kennelhosta, det undviker jag helst.
Ser hur mycket energi mina kompisar i Umeå lägger på sina hundar och får lite dåligt samvete. Jag älskar verkligen min lilla hund men jag skulle inte ha energi för att hålla humöret tillräckligt glatt för träning varenda kväll! Men jag såg att de spårat en del och blev väldigt sugen... Mikko tyckte ju det var kul en tid men sedan hände något, han var liksom inte alls intresserad av spåret... Kanske skulle gå bättre nu, han har fått lite bättre arbetsvilja de senaste året och betydligt bättre motivation på godis sedan kastreringen! Men det är så krabbigt att lägga spår, man måste vänta medan det ligger osv och man måste ta sig ut till något bra ställe, inne i stan funkar inte...
Men jag borde hitta nån kul vinteraktivitet åt oss... Synd att det inte går nån kul rallylydnadskurs eller så såhär års, det kräver ju egentligen barmark o funkar bra i mörker bara det finns lyse.

Jag åkte ut till klubben imorse.
Det går ju förstås att träna agility på kvällen nu även om det är mörkt när jobbet slutar, det finns ju lampor på klubben. Men jag tycker det blir skarpa skuggor och svårt både för mig och hunden att se ordentligt... Eller Mikko kanske ser lika bra som vanligt men blir lite ofokuserad pga skuggorna vid sidan om... Så jag föredrar att träna i ljuset :)
Kom fram vid 06:35 och då kunde man åtminstone skönja stigen i skogen - men om jag tappat det svarta läderkopplet på marken hade det nog varit kört! Jag hade hoppats det skulle hinna bli ljusare under den korta uppvärmningspromenaden men jag fick ändå tända lamporna på agilityplan. Men det var ju lite halvljust runt om iallafall.
Så jag byggde ihop en halv bana med alla balanshinder o slalom. Vippbrädan såklart. Så vi tränade en liten stund och det gick bra. Men han gillar ju inte att gå över helt själv utan att någon bromsar farten lite. Det är en svår tröskeln vi hamnat vid nu. Det finns liksom inget sätt (som jag kommit på) att gradvis vänja honom vid fortsättningen, antingen håller någon emot lite, lite eller så gör ingen det. Men hur lite man än bromsat farten går det bra, men när han ska gå helt själv blir det otäckt.
Det är väl bara träna träna träna som gäller antar jag.

Jag får vara glad att vi har lång barmarkssäsong här i söder. Och inomhusträning skulle det nog inte bli förrän efter nyår.
Det hade nästan varit lite skönt med ett kort uppehåll från agilityn för att varken Mikko eller jag ska tröttna, men vi måste kämpa på med vippen!
Även om det finns lampor på klubben är det ändå lite synd med mörkret eftersom man inte kan promenera i skogen då... Så det blir kanske ingen intensiv-vippträning.
Det blev det ju inte förra veckan heller eftersom vi skulle lämna in bilen på servie i en vecka, vilket jag helt glömt bort...

1 kommentar:

  1. Hej! Vad kul att se att du också har en sheltie från Äppelblommans kennel och dessutom bor i/vid Jönköping.
    Jag har en sheltie som är 7 månader gammal och kommer från Äppelblommans kennel och jag bor också i Jönköping.
    Kolla gärna in min blogg www.livetmedensheltie.blogg.se och lämna en kommentar om du vill ha mer kontakt och kanske träffas. :)

    SvaraRadera