söndag 13 september 2015

Ännu en vecka till ända

Då har ytterligare en vecka gått.
Det känns som en evighet sedan Kjell var här, det var förra helgen...
Då tog vi det mest lugnt. På lördagen gick vi på stan, shoppade o fikade, promenerade med Mikko.
På söndagen skulle Kjell åka med flyget redan vid tolv, men vi hann iallafall ta en promenad på Andersön ihop innan jag skjutsade Kjell direkt till flyget.

I tisdags tränade jag lite agility, en kombination (eller halv bana) med 3 korta slalom. Han var superduktig!
På onsdagen var det drop-in-rallylydnad med instruktör. V har ju gått både grundkurs och fortsättningskurs i rallylydnad, men jag har aldrig riktigt helt fastnat för det... Det är fortfarande lite för pilligt för mig, om än mycket friare än den vanliga lydnaden. Jag hade nog inte tyckt så mycket om agility heller om det var tvunget att hunden skulle stå t.ex. exakt med två tassar på gräset o två på kontaktfältet innan han fick springa vidare eller nåt sånt. Men nu räcker det med en enda tass - annars är det bara att kuta ;)
Men det var riktigt trevligt att träffa lite folk på klubben, och kul att träna också! Mikko var såå fokuserad och duktig! Tidigare har han ju blivit övertaggad o skällig, vilket gjort mig på dåligt humör vilket gjort att han lyssnat ännu mindre... Men nu höll vi bara på en timme också och det var nog lagom, han blev lite skällig o trött i skallen på slutet...
Vi är anmälda till en agilitykurs som börjar i hall i oktober, och rallylydnadsträningen håller på september ut så det ska vi definitivt fortsätta gå på resten av månaden :)

På torsdagen tog vi långpromenad upp på toppen av Frösön.
Det blev en ganska lagom långpromenad, tog ca 45 minuter upp till den vidunderliga utsikten och det var det värt!

Jag hade tagit med mitt kvälls-te i termos men jag var så mätt efter middagen så det blev aldrig av att jag drack det. Och det kanske var tur för det hann bli ganska mörkt under de täta granarna på vägen ner...

I helgen har vi mest promenerat massor känns det som!
I lördags plockade vi blåbär. På Andersön, givetvis!
Jag har inte så bra på tålamod när det gäller bärplockning men en halvliter fick jag ihop iallafall, det känns bra att ha i frysen!
Och så tog vi fikapus i lä vid strandkanten. Det var så skönt och jag var så totalt ostressad eftersom det inte fanns någonting som väntade hemma ändå.
I fredags var det varmt o fint väder så jag var lite sur först i lördags när det var mulet o svalt, men det var faktiskt riktigt skönt promenadväder!

Idag söndag har jag varit en sväng på Jamtli (bland barnfamiljerna)!
Det var Jamtli-dagen och fri entré, och jag har velat se deras utställning "festklädd"! Det var kul, mina absoluta favoritkläder och slutet av 1800-talet (sekelskiftet). Jag vet inte exakt va det är jag gillar med dem... Kanske det lite styva tyget och kläderna som formar kroppen snyggt, istället för dagens trikåer som korvar sig över valkarna...
Sedan var jag ju såklart tvungen att kika lite på getterna, fjällkossorna och hästarna ute med såklart!


Sedan promenerade Mikko o jag upp på Frösön igen!
Jag tog med lite fika eftersom jag kände på mig att jag skulle behöva ett mellanmål - och tur va det för så fort jag kom upp för backen var jag hungrig ;)
Sedan promenerade vi runt lite på berget idag när vi hade tid, och inte behövde vara rädda för mörkret på många timmar :)
  
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar