måndag 29 november 2010

Återbesök hos vet.

Jaha då var man hemma då :)
Skulle ha blivit en pluggdag idag o ta igen att man missat torsdag-fredag men har inte fått någonting gjort.
Var dags för Mikkos återbsök hos veterinären på morgonen, och det drog ut lite på tiden så sen bar det direkt av till stallet!
Idag red Jenny o jag barbacka, hur mysigt som helst! Varför har jag inte gjort det mera? Och jag vågade till o med ta ett galoppsprång! Jag! Galopperade! Barbacka! Hela tre steg ;) Grejen är att jag ens vågade göra en galoppfattning!
Är kallt här o mysigt vinterväder med vackra, snöiga träd. Nu när det är advent tycker jag om snön o kylan :) Man kanske skulle införskaffa ett par skidor?


I London var det underbart! Jag är nu full av god mat, shopping, öl, musikal, och julskyltning.
Jag länkar till bilder snart!
Dock blev det inte så mkt julklappar köpta, blev bara grejer till mig själv :S


Mikko hade ju sista dagen med antibiotika-ögondroppar i fredags. Enligt hundvakten så har han inte blinkat eller så.
Men idag på återbesöket så veterinären att det fortfarande var inflammerat, och då såg jag att han hade lite mer klet i ögat (vilket han inte haft på morgonen). Och nu hittade veterinären en inåtväaxande ögonfrans (vilket inte den förra veterinären sett).
Så idag har Mikko blivit sövd för första gången, och fått ögonfransen ryckt och tårkanalerna spolade för säkerhetsskull. Och andra, nya doppar hämtades ut på apoteket också... Får hoppas han blir bra nu då, och att han inte får fortsatta problem med fransarna.

Det var lite läskigt att se Mikko fick lugnande. Jag har aldrig varit med om att djur blivit sövt, förutom när mina kaniner avlivades (pga ålder & krämpor) för 4 år sedan.
Läskigt hur fort det gick, han ville glatt gå runt o nosa i rummet, men jag sa åt honom att hålla sig nära mig. Jag tänkte att han kommer ju aldrig somna... Men sekunden efter snubblar han över min fot. Jag säger ligg o han somnar typ direkt :P Helt okontaktbar, reagerade inte när jag klappade honom eller sa hans namn. Otäckt. Jag stirrade på hans bröstkorg för att kolla att han hela tiden andades... Och det gick ju bra :)

3 kommentarer:

 1. kul med london!! du får berätta mer sen. ja, jätteläskigt när dom sövs, men hoppas det blir bra nu!! Trodde också att Simbas tårkanaler skulle spolas, men dom testade med färgdroppar som rann fint igenom så dom var inte täta, tyvärr faktiskt... för nu vet vi inte vad det är! sköljer varje dag och droppar.. så får vi se vad som händer... har du hört att ubhk ska få inomhuslokal där man förmodligen ska kunna träna agility ibland också!?

  SvaraRadera
 2. ja, alltså, som jag sa till johanna så var hon (instruktören) väl egentligen positiv till klicker, och det är jag också och kommer att fortsätta använda den som jag gör redan. men, jag har alltid tänkt att jag boorde använda det mer och lära mig hela filosofin och använda det fullt ut, (iaf på Chili som (oftast) svarar på det bättre än Simba), men efter föreläsningen känner jag mig inte lika pressad (av mig själv) att göra det. Två grejjer hon tog upp, som jag iofs anser att man lätt kan komma runt, var att vissa hundar blir så sjukt taggade på att bjuda på beteenden att dom blir svåra att träna i vissa moment och att detta påhittande också gör att inlärning av nya moment tar längre tid (eftersom att de vill gå igenom sin repertoar vid varje träningspass).. men jag antar att det jag fick bekräftelse för var att klicker kan vara ett sjukt bra komplement till annan träningsteknik, även om man inte använder sig av hela "klickerfilosofin" utan bara av själva dosan som hjälpmedel... var det ett svar?

  SvaraRadera
 3. Vad fin bloggen blivit, riktigt julig!

  Vad bra att veterinären hittade den där ögonfransen även om det är trist att den första inte gjorde det. Håller tummarna för att allt blir bra nu!

  SvaraRadera