torsdag 3 maj 2012

Bootcamp

Mikko o jag har träningsläger här i Blekinge.
Jag joggar varannan morgon och varannan morgon tränar jag på crosstrainern några minuter efter morgonpromenaden. Fast helger får det nog bli fritt från träning tror jag, jag är ju en lat själ. Då får det räcka med promenader och gräsklippning och sådant.

Mikko har också träningsläger :)
Förutom att ligga i gräset och hålla koll på alla småfåglar, höns och eventuella grannar som går förbi, så får han spåra och träna lite agility.
Jag vet inte hur jag tänkte när jag körde hoppteknik två kvällar i rad. Mikko vägrade hoppa igår vilket jag tror var för att han var trött helt enkelt. Kanske lite träningsvärk?
Så ikväll får han köra lite 12-pinnars slalom istället :) Och minigungbrädan såklart. Och kanske hoppa över ett enstaka hinder bara för att känna att matte inte alltid plågas genom att ställa massa hinder på rad... Det blir korta pass iallafall, 10 minuter eller så kanske. Ganska kul när man kan köra lite varje dag :)

Spårandet har gått lite sämre. Jag la ju ett svårt spår i måndags. Men det var inte svårigheterna han föll på. Det började med att han plötsligt gjorde 90 graders vinkel åt helt fel håll ut från spåret. Konstigt, han måste ha börjat följa något annat spår (kanske rådjur eller nåt?). När han gått 4-5 meter från spåret höll jag emot lite, så han gick tillbaka och hittade rätt. Sedan gjorde han likadant, vek plötsligt ut 90 grader från spåret. Nu följde han åtminstone den vinkel jag gjort längre fram, men han vek ju upp typ 7 m för tidigt. Jag lät honom hållas ändå och nu lyckades han hitta tillbaka till spåret själv, men vi gick parallellt med det ganska länge, så om jag hade lagt pinnar där hade vi missat varenda en :P Han lyckades också smita förbi svårigheterna jag gjort på detta sätt.
Förutom att han spårade helt konstigt var han överhuvudtaget inte alls så taggad på att spåra den dagen, men han kanske var trött?

Igår gick jag ett nytt spår. Också detta i hagen (där inga djur gått sen i höstas). Nu var han också otaggad och stod och åt gräs hurlängesomhelst tills jag tröttnade och ryckte lite kopplet. Då tog han fyra steg fram i spåret och stannade för att käka gräs igen. Suck. Men så plötsligt började han förstå vad han skulle göra och följde spåret, fast inte med så fin fart som han haft de sista gångerna i somras. Men han missade min 90 graders vinkel och fortsatte rakt fram, ganska långt. Sedan körde en bil förbi, så då tittade han efter den nån minut. För att sedan äta gräs igen... DÅ blev jag less och ledde faktiskt tillbaka honom till vinkeln. Han är ju helt hopplös när han är sådär ofokuserad, det har jag inte alls tålamod med :P
I vinkel följde han spåret fint igen och hittade belöningen i slutet snusdosan med godis).

Men eftersom han varit så otaggad bestämde jag mig för att lägga ännu ett spår idag. Ett kort och rakt, med en annan belöning i slutet som lite överraskning. En av hans favoritleksaker.
Spåret gick ca 10-20 meter över kalhygget. Ganska svår terräng trodde jag, men för Mikko gick det bra :) Han var plötsligt taggad nu redan innan vi började, kanske hade han blivit påmind om vad selen betyder?
Hur gick spåret med lite bättre fart och inget gräsätande (finns inget gräs på hygget tackolov)! Han hittade leksaken fort och blev supertaggad och vi lekte med den en stund :)
Vi brukar leka med snusdosan också, men han är inte riktigt lika taggad på att leka med den.
Nu verkar han ha fått upp fokus litegrann iallafall, det känns bra! Jag hade ju hoppats kunna göra lite svårare spår, med byte av terräng och lite svåra kringelikrokar och sånt där. Däremot blir det nog fortsatt krota spår för oss (typ 100 m?) för jag tycker det är svårt att hitta bra ställen där man kan gå längre... Jag tycker nämligen inte det är värt att behöva kasta mig genom vassa hallonbuskar eller liknande...

Idag har det varit varmt (över tjugo grader), så jag har fått lura Mikko att svalka sig i bäcken på promenaden genom att kasta i pinnen :)
Men imorgon tror jag det ska bli regn, så då får det bli inneaktiviteter. Kanske ska baka en kaka?

2 kommentarer:

  1. Härligt! Jag borde också komma igång med att röra på mig, skyller ännu på att snön ligger kvar och att asfalt är fört hård underlag. Bortförklaringar är min grej.

    SvaraRadera
  2. Hej, grattis! Du kommer trivas på det kontoret. Är lite avundsjuk på dig! Fast att va inne hela dagarna är ingen höjdare. Jag jobbade ju ute ganska ofta och hade då med hundarna så var sällan jag behövde hundvakt faktiskt. Var faktiskt riktigt svårt att skaffa hundvakt i Ronneby. Finns en tjej som jag anlitade ibland. Kan ge dig hennes mail om du vill? Annars finns de ju ett hunddagis i ronneby och det finns nog ett i karlskrona med..

    SvaraRadera