onsdag 5 september 2012

Balsam för själen

Idag har jag haft en blä dag. Helt utan anledning. En såndär dag bara, när inget känns roligt... Trots att svägerska är på bb och ska föda bebis! (fast inget nytt om det sen imorse, bebisen ville nog inte titta ut trots allt)

Jag hade inte alls lust att gå på rallylydnadskurs idag. Jag ville bara få slänga mig på soffan och äta massor av choklad...
Men självklart var det jättekul! Hundträning är balsam för själen :)
Idag har jag lärt mig, eller insett, två saker:
1. Jag måste ta tag i Mikkos sneda sitt! Idag var han extrem. Han gick jättefint vid sidan av mig, så stannade jag och sa sitt, då trippade han fram några steg, ut med rumpan och satte sig :P Han vill så gärna ha ögnkontakt! Nu kommer minuset tillbaka, med att ha tränat sitt med honom som valp, när han alltid satt rakt framför mig och fick godisbiten :P
2. Han kan tydligen inte snurra vänstersväng :P Jag trodde vi tog tajta vänstersnurrar men det gör vi tydligen inte alls och idag kände jag också, att det gör vi inte. Så det måste vi träna på! Försökte lite idag men det slutade mest med att jag trampade på honom :P Så där har vi något att bita i.

Och imorgon är det gemensam agilityträning, hoppas någon är där med en kul bana ;)

För övrigt har vi en stegtävling på jobbet, så nu har jag stegräknare på mig hela tiden. Det känns bra att se att jag hittills går ganska många steg, trots stillasittande jobb :) Idag gick jag ca 50 min med Mikko innan jobbet, tog bil till jobbet och Mikko var hos dagmatte så ingen lunchpromenad. Sedan nu ikväll har vi varit på kursen. Och jag har gått över 13 000 steg (nästan 14 000) :D Det är ju superbra :)
Det gäller bara att jag orkar ta mig upp 05.30 hela mörka vintern... Och att jag hittar en bra promenadrunda när det är mörkt i skogen på mornarna... Hade egentlig velat hitta en bättre runda, som tar 45 min... Jag lyckas aldrig ta mig ut tidigare och det är knappt jag hinner i tid till dagmatten nu :P Men går jag den kortare biten tar den bara typ 30 min... Och jag kan ju inte direkt gena genom folks trädgårdar... Och jag vill inte förlänga genom att strosa runt i villaområdet helller, blä.
Vilka problem man har! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar