söndag 9 september 2012

BAM!

Äntligen tävling!
Idag var det dags för Blekinge Agility Mästerskap. Inofficiell serietävling (sista tävlingen) men jag var med ändå, mest för att komma igång igen!

Jag var allt lite ringrostig. När jag kom fram kom jag på att jag brukar ha bur med mig. och fotbollsskor. Och tävlingsdagboken som jag skriver i. Hade med mig medlemskap och vaccinationsintyg iallafall! ;)
Sedan kände jag mig helt nollställd också. Anmäler man sig först till inroparen? Nej vänta, det brukar vara nån lista först va...?

Det var öppna klasser som gällde, en hoppklass och en agilityklass. Det var ganska svåra banor för oss, de låg nog på klass två.

Hoppklassen: Banan var lite trixig, en del svåra tunnelingångar och sådär men inga omöjligheter. Mikko tittade åt ett annat håll över ett hinder, så vi tappade varandra och jag hamnde på fel sida inför slalom som var något hinder senare, så han kom lite fel och sprang förbi slalomet, men sedan tog han det jättefint :) I övrigt hade vi bra flyt i banan tycker jag...
Men vi blev diskade! Jag minns inte att jag hörde visselpipan, och jag tror jag tog mig över alla hinder i rätt ordning också? Men vi fick nog en del vägringar, kanske var det tre stycken? Slalomet var väl en självklar vägran, men de första hindren tycker jag hon dömde väldigt hårt i så fall. Är det vägran om hunden fortsätter rakt fram vid sväng och stannar till och tittar åt ett annat håll, men sedan vänder och hoppar över rätt hinder?
Så gör Mikko ganska ofta och jag har nog inte fått vägran för det förut tror jag :P

Agilityloppet: En sjukt svår bana! Jag gick väl inte in med riktigt rätt inställning för jag tänkte "det här går aldrig!". En supersvår tunnelingång, en fälla där hunden lätt kunde springa rakt fram mot bommen istället för att svänga, och ett hinder man skulle ta "utifrån" med riktigt tajt sväng... Överhuvudtaget var banorna väldigt tajt med mycket tätt mellan hindren.
Mikko och jag diskade oss redan vid tredje hindret :P Direkt efter bommen skulle man göra en sjukt tajt sväng, ta hindret "utifrån," liksom snurra runt hinderstödet och fortsätta framåt... Men Mikko brukar inte svara på de där snurrarna när vi tränar så jag tänkte göra mer än "s-väg" över hindret... Kanske de som kan agility åtminstone förstår hur jag menar :P
Men när han skulle lämna bommen vände jag upp mot honom, och självklart springer han inte tätt intill mig som jag på nåt dumt visa trodde? Han hoppar ju över hindret såklart, från fel håll...
Sedan hade vi rätt bra flyt men missade den supersvåra tunnelingången (vi hade nog kunnat klara den om det inte varit så tajt mellan hindren att jag blev väldigt stillastående, men jag var väl felplacerad helt enkelt). Så jag hoppade över gungbrädan. Han har tagit den fint på klubben på sistone faktiskt, men då har ju jag hållit emot litegrann så det kändes onödigt att han ska bli rädd för gungan nu när det är "riktiga" tävlingar nästa helg.

När nu jag läst igenom vad jag skrivit kom jag på hur jag borde gjort efter bommen, vid den svåra "snurren"! Jag skulle ju stanna kvar framför hindret, visar Mikko över "utifrån" och sedan sprungit framåt med Mikko på rätt sida... Det har vi ju tränat massor på klubben, med att kasta leksak bakåt... Jag täntke på det på tävlingen, att det var något med handlingen så man skulle tänka sig att man kastar hunden runt hindret typ, och fångar upp honom bakom ryggen... :P Men kom inte på förrän nu har det är man gör haha vi tränade ju rätt mycket sånt i vintras :)

Men det är så kul att tävla :D
Ska bli riktigt roligt nästa helg när det är riktigt tävlingar som gäller, och riktiga pinnar som står på spel ;)

1 kommentar:

  1. Kul att komma igång igen! Lycka till i helgen! Vill läsa om hur det gått :)

    SvaraRadera