söndag 22 september 2013

Vi kom, vi diskade oss, vi åkte hem...

I lördags gjorde Mikko och jag vår kortaste tävling någonsin!
vi åkte till Emmaboda tidigt på morgonen. Medium började för en gång skull, agility klass 1. Startnummer 5 fick vi.
Så efter banvandring sprang vi in på banan. Mikko ville inte gå upp på gungan utan sprang förbi. Eftersom det då ändå blev 5 fel så höll jag emot på nervägen så att han inte skulle bli rädd nu när han väl sprungit upp... Sedan missade han slalomingången också.
I övrigt gjorde han faktiskt ett riktigt fint lopp, och var inte så tittig. Kanske för att det var väldigt lugnt på tävlingsplatsen, inte så mycket folk så alltså inte så stimmigt...
Men efter vår disk åkte vi.
Så 1 timmes resväg dit, och en timme tillbaka, och på tävlingen var vi kanske 45 minuter? :)
Det var ju bara en klass 1 tävling och vi tävlar ju hopp 2 numera... Idag var klass 2 tävlingen, dubbel hoppklass, men den var jag inte anmäld till, det finns en gräns hur mycket man vill köra bara för enstaka lopp... Agility är ju det vi behöver en pinne i ju!

Det kanske var dumt att flytta upp i klass 2 i hopp här i södra Sverige där så många tävlingar är uppdelade... Men jag ville ju!

Hursomhelst är det inte så konstigt att det går dåligt för oss när jag tävlar så sällan numer... I Umeå tränade vi ju minst  en gång i veckan, oftast två och dessutom tävling på helgerna.
Denna veckan har vi inte tränat alls faktiskt...
Det finns flera anledningar. Han har ju faktiskt varit sjuk och då har vi ju inte kunnat träna så hårt. En annan anledning är att gemensamma träningen är söndagkvällar och då ska jag skjutsa Kjell till flyget... En tredje är att man aldrig kan ha tur i Ronneby och en bana redan står framme, varje gång måste man plocka fram och bort hindrena, och lägga plast på balanshindren. Det är ju bra förstås men inte när nån så lat som mig ska träna... Då orkar jag inte bygga upp en bana helt själv utan det blir bara träning av kombinationer.
Å andra sidan är det inte riktigt någon mening att träna bana själv med Mikko för det vi behöver träna på är just med störning, när han är supertaggad. När vi tränar själva är han alltid superduktig! Till exempel kan han ta väldigt svåra slalomingångar när vi tränar ensamma, men på tävlingen igår missade han en ganska enkel ingång..

Nästa helg är det klass 1 och 2 på samma dag, det är vår sista tävlingen för säsongen så då gäller det!!!

1 kommentar:

  1. Var tävlar ni?
    Vill du att vi följer med som sällskap?

    Kristina

    SvaraRadera