söndag 26 april 2015

Catching up

Tassarna: Jag har ju tidigare skrivit om Mikkos spruckna trampdynor. Jag testade i vintras att skölja av hans tassar efter varje promenad, spraya med tass-balsam och vissa kvällarna smörja med tassalva. Det funkade bra, trampdynorna började läka. Men strax började Mikko slicka sig om tassarna... Det regnade och var fuktigt ute varje dag, jag tänkte att det kanske blev svamp eller så mellan tårna eftersom tassarna aldrig fick torka.
Så jag slutade skölja och spraya och sprickorna kom tillbaka... Här i Jönköping fick gruset ligga kvar ganska länge på gångvägarna men det är nog en månad sedan nu, sen de sopade bort det. Och de saltar ju absolut inte längre. Vet inte varför han ännu får sprickor? Jag försöker komma ihåg att smörja hans tassar om kvällarna nu, hoppas de läker ihop ordentligt.

Agilityn: På gruppträningen i torsdags gick det sådär, han var lite tittig/ofokuserad vilket han annars inte varit på länge. Och så har han ett enormt sug på A-hindret, så han väljer det framför nästan alla andra hinder vilket tyvärr sällan är det jag vill :P
Kjell följde med mig o tränade vippbrädan en kortis i fredags. Idag åkte jag ut o byggde en liten bana där vi kunde ta hopphinder från ena sidan A-hindret och tunnel (under A-hindret) från andra sidan. Efter att ha sprungit upp på A:et ganska många gånger fast han inte skulle, orkade han nog inte mer till slut utan lärde sig att just idag skulle han inte ta det. Men vi har ju tränat det många gånger förut och nästa gång har han ändå ett enormt sug för detta hinder :P
Han sög också på slalom idag, men det har jag ju kämpat för att han ska få upp ett sug för så det gjorde ju inte så mycket!
Även om det varit ganska najs om han tog de hinder jag visade...
Tävling på fredag, kommer bli spännande! Jag tycker ändå vi tränat en del i höst och i vår, ska bli kul o se om det gett något resultat.

Promenaderna: Igår gick vi i det där naturreservatet jag brukar skriva om. Nu har vitsipporna slagit ut, och jag har nog aldrig sett sådana mängder! Vi gick o gick och vitsipporna sträckte ut sig överallt :)


1 kommentar: