onsdag 29 april 2015

Till slut trillade poletten ner!

Igår läste Kjell på nätet om spruckna trampdynor. Och det fanns tips på idominsalva och laxolja. En vän hade tipsat mig redan i vintras om att laxolja hade gjort tassarna på hennes hund lite bättre.
Igårkväll läste vi också att om hunden går på ett foder med låg fetthalt kan de behöva tillskott av olja om trampdynorna blir nariga och spruckna, och klirrade det till i huvudet på mig!

Jag reagerade ju nämligen redan i höstas på att Mikko verkade har fått lite torra tassar. Men jag tänkte inte mer på det, och under vintern har jag varit så fokuserad på slasket och framförallt saltet. Under vintern är det nog också det som varit problemet, han har ju alltid fått spruckna trampdynor på vintrarna här i ösdra Sverige, men de har ju också alltid blivit bra när de slutat salta.

Men nu förstår jag att det nu är kopplat till foderbytet i somras. Han går ju nu på foder för kastrerade hundar. Förlåt Emma att jag inte gjorde denna koppling direkt och lyssnade på ditt goda råd redan från början!

Så idag köpte Kjell Idomin och fiskolja. Jag hoppas Idominsalvan hjälper till att läka trampdynorna och att laxolja sedan kommer hålla de i bra skick.Det känns ju lite konstigt att ge honom extra fett, när han är kastrerad och jag vill undvika att han går upp i vikt... Men jag hoppas att det också är andra komponenter i hans foder som hjälper till med det. Det är ju knappast det billigaste fodret...
Det är ju hursomhelst uppenbarligen något som är fel när hans tassar ser ut såhär så han behöver nog lite olja. Fodret gillar han ju så jag låter han vara kvar på det.

2 kommentarer:

  1. Jag läste också om detta om specialfoder för kastrerade hundar att det kan bli för lite fett och därmed torra tassar. Man menade också i den artikeln att det snarare är för mycket kolhydrater som i så fall skulle ge hunden övervikt och att fett kan behöva kompenseras i sådant foder.
    Hoppas Mikko snart får mjukare trampdynor.
    Kristina

    SvaraRadera
  2. Tänkte bara fråga, hur är Mikkos päls? Jag menar, för pälsen brukar ju oftast ändra på sig när man kastrerar shelties.

    SvaraRadera