lördag 16 maj 2015

Hemmatävling

Strax efter kl 6 åkte vi hemifrån, närmare 19 var jag hemma igen! Det är inga små tävlingar som Jönköping anordnar. Jag är väldigt trött nu, och kan bara tänka mig vilka magsår tävlingsledarna måste ha...

Och Mikkos lopp då?
Dubbel klass 1 var det som gällde idag. Medium började på agilitybanan. Banan var relativt enkel. Vi gjorde ett bra lopp tycker jag, ungefär som i torsdags. Mikko vek lite åt sidan innan vippen men hoppade på och tog den fint. Vi fortsatte framåt, gjorde ett fint A-hinder men när det var dags för balansbom vägrade han återigen! Varför? Är det kanske vippen som spökar ändå?
Sedan svängde jag för tvärt bort från ett hinder, så Mikko smet förbi och det blev disk.

Sedan var jag tidtagare/koppelbärare för över 50 st small-ekipage och 90 st large-ekipage. Kjell åkte faktiskt hem med Mikko ett par timmar så han fick vila ordentligt! Fördelen med hemmaplan :) Jag hann iallafall kasta i mig något att äta innan det var dags att banvandra igen. Nästa bana vad knepigare. Kan säga att av de snabba large-hundarna så var det en av 90 startande som var nollad! Några fler hade noll hinderfel men då också tidsfel. Men för oss med mindre hundar var den lite lättare och jag o Mikko har ju kört så länge så jag tyckte egentligen inte den såg så svår ut. Men Mikko vägrade vippen denna gång, men jag fick upp honom på den direkt och han tog den fint. Sedan fick jag dock total blackout och glömde fortsättningen. Mikko tyckte det var passande att ta en tunnel så vi fortsatte bort mot balansbommen. Som han tog hur fint som helst! Har kollat på filmen flera gånger, inte minsta tvekan! Varför kan inte min hund vara konsekvent, så jag vet vad vi ska träna på?!? ;)


Nåväl, jag tyckte Mikko har visat fint fokus och mycket vilja denna vecka!
Jag är vid gott mod och hoppas att vi snart har turen på vår sida :)

Men jag vill träna, träna, träna nu!
Kommande vecka kommer jag nog inte vara hemma en enda kväll :( Mycket med jobbet osv. Så det får nog vänta till nästa helg med träningspass. Jag missar väl vår torsdagsträningsgrupp också... Det har ju varit flera röda torsdagar nu o de andra har varit borta :( Känns trist.
Men jag har ju iallafall en kursdag i handling att se fram emot i juni! Och just nu har jag inga kommande tävlingar inbokade, det måste jag genast ta tag i!

Fast kanske inte ikväll... Är trött nu. Jag är funktionär-reserv imorgon men inga avhopp än så länge, det skulle faktiskt vara riktigt skönt att få ledigt med sovmorgon...

Vill ni se filmerna får ni skrika i kommentarsfältet!

1 kommentar: