söndag 14 juni 2015

VänersborgIgår var det tävling i Vänersborg, dubbel klass 1 och 2.
Det som slog mig direkt när vi kom till tävlingsplatsen var att det var ovanligt tyst och lugnt, för att ändå vara så pass många anmälda. Det fanns faktiskt stunder när inte en enda hund skällde!
Efter en stund insåg jag att tystnaden också berodde på att det inte hördes ett dyft ur högtalarna! Men det gjorde inte så mycket.

Vi hade alltså två chanser på agilityn.
I det första loppet visade jag vägen för Mikko alldeles för sent när han kom ut ur en tunnel, han låste sig och det blev förvirring och till slut tog han hopphindret från fel håll. Vi körde på och han tog både vippbräda, balansbom, A-hinder och slalom hur fint som helst!

Efter några timmar, framåt 16-tiden, blev det dags för det andra loppet.
Jag var lite trött, och Mikko kändes också lite trött och ofokuserad. Och banan var svårare än den förra. Eller den passade inte oss iallafall. För att få flyt i banan borde man göra flera bakombyten, men Mikko svarar så dåligt på dem så jag brukar undvika det. Vid tunnlar kan jag tänka mig bakombyte, men som ni ser på filmen blir det "snurrar" även där!
I andra fall försökte jag klämma in framförbyten istället och det gick ju hyfsat. Men jag kände att jag måste hålla honom i örat hela banan, så att han inte smiter från något balanshinder eller ur slalom! Så jag vågade inte springa på.
Det blir ju så för oss, springer jag på så blir det missar eller slarv, och är jag noggrann är vi sjukt långsamma!
Loppet blev ju nollat till min stora glädje, men jag insåg också att vi skulle ha tidsfel.
Resultat blev sjätte plats och rosett! Retliga 1,3 sek tidsfel! 4 sekunder upp till femte plats. Jag vet inte om pinnen var 1,3 sekunder bort eller 4 sekunder bort...
Vi får kämpa på! Det är ju så nära!

1 kommentar:

  1. Han ser verkligen stolt ut med denna rosett!
    Vår kära Mikko!

    Kristina

    SvaraRadera