måndag 24 augusti 2015

Augustihelg

I fredags var det som sagt dags för naturvårdsbränning med jobbet. Jag var hemma ca kl 23 vilket väl va helt ok, efter en dusch var jag i säng vid tolv.
Dagen efter var det dags för agilitytävling! Jag var rädd att jag skulle känna mig sliten och helt slut men det hade varit en lugn liten bränning så när jag väl tagit mig upp ur sängen var det inte så farligt. Tävlingen började inte förrän 9:45 heller, så jag steg väl upp vid halv sju ungefär o åkte vid halv åtta bort till Strömsund.

Det var den minsta tävling jag varit på!
Tre startande i våra klasser! Att jämföra med dubblerad klass ett i södra Sverige, då är det aldrig mindre än 40 startade i vår klass! Och ca hundra (!) startande i largeklasserna.
Jag trodde faktiskt inte tävlingen skulle bli pga för få anmälningar men det blev den som tur väl var :)
Liten sammanfattning av våra lopp:

Agility 1A: Mikko har hyfsad fart, tar vippbrädan fint och gör helt enkelt ett bra lopp. Tyvärr kommer han lite snabbt från A-hindret rakt in i första slalomporten så han liksom missar andra porten och blir stående att stirra på publiken rakt framför honom som stirrade tillbaka. Men jag fick tillbaka honom och allt gick fint. Men det blev ju fem fel pga vägran. Så en andra plats (av tre startade).

Agility 1B: Mikko gör återigen ett fint lopp med bra fart men känner sig denna gång tveksam på vippbrädan och tycker det är säkrast att springa förbi den. Men jag får tillbaka honom och han går över utan problem. Resten av loppet går felfritt. Men fem fel igen då, och ytterligare en andra plats (av tre startande).

Hopp 2A: Nu hade det blivit efter lunch och riktigt varmt. Efter att ha väntat på en omgång agility klass 2 och ombyggnad av banan så hade jag blivit lite seg och hade svårt att ladda om. Varför lär jag mig aldrig?? Jag var snurrig på banvandringen och precis där jag snurrat till det då, där snurrar vi till det i loppet också. Mikko känns för den delen lite trött och vimsig han också, han fastnade med blicken åt något håll o gick knappt att få tillbaka, så vi bröt och tog närmsta vägen ut. Det bidde en disk.

Hopp 2B: Nu bestämde jag mig för att skärpa till mig o ladda upp mig o Mikko lite bättre. Mikko var också med mer på noterna denna gång. ...och nu när jag ska skriva står det helt still, jag minns inte hur loppet gick..! Jag vet att vi fick fem fel... Det blev väl en vägran nånstans... Vid ett hopphinder tror jag... Ännu en andra plats (av två eller tre startande?).

Alla som placerade sig fick rosett eftersom det var så få startande :) Så tre rosetter fick vi men ingen pinne.
Egentligen hade det ju räckt med en rosett som minne. Jag gillar rosetterna men tre stycken när man inte ens fått någon pinne känns onödigt :P Jag borde ha frågat om jag kunde byta två mot en chokladbit eller något, ibland gör det ju så!


På kvällen var det dags för surströmmingsskiva hos Kjells syster! Det blev en trevlig kväll med vin och fniss o lite lekar. Kul att träffa alla Kjells kusiner osv. Och surströmming gick o äta, smakade mest salt. Men visst, inte längtar jag direkt till nästa surströmmingsskiva för matens skull (tur att vi fick grilla lite också hihi).

I söndags tog vi det mest lugnt, plockade lite hjortron och sådär! Hittade väl 1-2 liter. Sedan skulle jag plocka lite blåbär men efter att ha skrapat ihop en deciliter var det slut på tålamodet!

Jag måste ändå avsluta med att bjuda på lite bilder från fredagens bränning - det är ju en sådan tacksam grej att fota!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar