lördag 25 februari 2017

Februariskryt

Nu måste jag skriva ett skrytinlägg :)
Men inte om hundarna denna gång, utan bara allmänt om mitt liv ;) För äntligen har Jämtland bjudit på en såndär riktigt härlig februaridag!

Jag har länge varit sugen på att promenera på Medvinden, det plogade promenad/skridskostråket över Storsjön vid stan. Och så som denna vintern varit vågar man ju inte hoppas på att det kommer fler fina dagar! Trots att det hade varit mysigt att vara hemma med Kjell nu när det är lördag och han är ledig.

Först när jag kom till stan så blåste det iskallt, och jag tänkte att detta var ett misstag! Men faktiskt, ute på sjön var det betydligt mindre vind (det är väl Frösön som ger lä). Solen värmde riktigt skönt, så att jag fick både knäppa upp jacka o ta av mössan en stund :)


Gick av spåret och drack en liten kopp kaffe. Hundarna fick gå lösa litegrann. Det blir inte riktig avkoppling med Vilde lös, för jag litar inte på honom till 100% vilket innebär att jag måste kalla in honom ca var 15e sekund. Men alternativet var att sitta o vara rädd att han skulle dra omkull barnvagnen :PVackra Östersund!

Det var bra miljöträning för Vilde. Vi bodde ju i stan tills han var ca 6 månader, men det är ju alltid bra att repetera miljöträning så det inte glöms bort! Det var nog nyttigt för honom att ha massa folk och hundar omkring sig, som inte brydde sig om honom ett dugg!
Och när vi kom tillbaka till Vinterparken i stan var där fullt av folk! Och hundar, hästar och andra konstiga saker!

På väg tillbaka till bilen.

Jag hade nog kunnat gå hur långt som helst idag! Men Albin sov så fint i vagnen, och det kändes dumt att vara mitt på sjön när han vaknar och är vrålhungrig... Så 6 km totalt fick räcka :) Inklusive en liten fikapaus. När vagnen stått stilla en stund vaknade Albin till. Då slängde jag snabbt ner termosen i väskan igen. Och som tur väl var så somnade Albin om när vagnen började röra sig igen :)
Min bästa lilla bebis!

Jag tyckte riktigt synd om Kjell som var hemma för att få nåt gjort på badrumsrenoveringen...

Väl hemma så grillade vi korv. Vi satt i uterummet som blivit riktigt uppvarmt av solen, så man kunde sitta utan jacka! :)
Så även Kjell fick njuta lite av finvädret iallafall.

Nu har vi druckit lite kaffe och tittar på skidor på teven. Albin har legat en stund i gymmet men tar just nu en liten tupplur igen.
Och ikväll är det melodifestivalen, och då blir det nog en semla till kaffet också! Alltså en sån underbar dag! :D

Och hundarna ligger nu och sover de också, riktigt trötta. Så skönt!
Igår var vi i Strand också.

Vi tog en liten promenad där.
Och Vilde var allmänt orolig o pep o gnällde. Ville busa med Molly, som inte riktigt var med på noterna utan tycker Vilde är för framfusig (Mikko gillar hon däremot). I vanliga fall hade jag nog satt mig på golvet och sagt åt Vilde att ligga plats bredvid mig. Men nu har man ju Albin i famnen... Så Vildes vardagslydnad är inte på topp...

Och i torsdags promenerade vi med grannen och hennes hund. När vi kom hem tänkte jag att vi måste ha gått i över en timme, men blev förvånad när klockan visade att vi varit borta i två timmar!!

Så nu har jag inte så dåligt samvete över hundarna iallafall! Det känns bra.
Imorgon är det dessutom agilityträning igen! Jag har inte hunnit skaffa någon stålbur... Undrar om Vilde ska få följa med ändå, det vore bra för honom... Om jag ska binda upp honom... Eller så får han sitta i bilen... Hm. Får se hur jag gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar