söndag 21 augusti 2011

Kantarellsök nr 2

Jag har hört att mnin blogg inte har kunnat läsas av alla på sistone. Jag provar att uppdatera idag, kommentera gärna om ni kan läsa detta :D

Idag har Mikko fått söka kantareller igen. Det var ju 1 ½ vecka sen sist. Och idag var han superduktig!!! Han är ganska lik mig, inte så kreativ och kvicktänkt, utan mer långsam och noggrann ;)
Jag har märkt att det kan vara bra för Mikko att vila från agilityn och låta det sjunka in, och detsamma verkar gälla kantarellsöket :)
Han har gått från att stå mitt bland kantarellerna och inte fatta nånting, via att åtminstone nosa på dom, till att markera dom! Idag har Mikko till och med markerat dom med tassen om jag inte belönat tillräckligt fort! Först ville han idag markera en annan svamp, men det var bra att han gjorde "fel", så jag kunde belöna när han markerade kantarellen :) På eftermiddagen luktade han på en annan sort men markerade sedan kantarellerna! :D
Han söker dom fortfarande inte alls själv förstås, men om jag hittar dom först, står någon meter ifrån (som mest kanske 3-4 m ifrån), viftar åt svamparna och säger "kantarell" så hittar han dom, och det tycker jag är riktigt duktigt för att vara andra gången!!! Och faktum är att han spontan-nosade på någon också! Okej, jag kanske tittade ganska uppfodrande på honom då, men jag sa iallafall ingenting :P
2 timmar var vi ute på förmiddagen, och hittade det här:


Farmor fick den lilla liter-kartongen, men resten tänkte jag transportera upp till Umeå på nåt sätt (förvällda och frysta tror jag).


Och för någon dag sedan var mammas kollega här med sin busiga jack russel Sigge! En härlig hund, men jag är ändå ganska glad att jag har min lugna Mikko ;)
De busade riktigt fint ihop iallafall! Tills Mikko tröttnade, och sa ifrån!!! Jag har aldrig sett Mikko morra åt en annan hund! Nästan häftigt o se :P Skönt att veta att han kan iallafall :)
Hursomhelst ville Sigges matte veta hur man tränar in slalom på bästa sätt, så jag visade koppel-metoden som Mikko o jag gjorde, och hon fick prova lite. Gav lite andra träningstips också. Det är roligt, när jag har mer erfarenhet vill jag nog bli nybörjar-instruktör :)4 kommentarer:

 1. Jag har kunnat läsa hela tiden, även nu!

  Vad duktiga ni är med kantarellsöket! Det är jätteroligt att läsa om era framsteg!

  Navy ska gå en introduktion till blodspår i höst, det ska blir riktigt skoj. Frågan är bara om han kommer att fatta meningen, när han letar efter oss i skogen så letar han mest med ögonen:)

  SvaraRadera
 2. Jag har inte kunnat gå in direkt på bloggens grundadress, men när jag klickat på länken till det nyaste inlägget via min blogg har det funkat.

  vad roligt med kantarellerna!! han lär sig snabbt tycker jag! säg till när du är tillbaka!

  SvaraRadera
 3. nu är bloggen konstig igen... såg allt men kunde inte trycka på "kommentarer". men direkt in på inlägget gick det bra! nåja, ett tjänstetecken gör faktiskt mest bara att det ser duktigt ut, det behöver inte betyda så mycket! :) och du får jättegärna följa med!!
  Nu går jag in i en jobbperiod igen, men nån eftermiddagspromenad ska vi väl kunna pricka in om inte annat!

  SvaraRadera
 4. Nu kan jag läsa, har inte kunnat läsa alls hur jag än gjort på sistone. Eller jo det har fungerat med explorer men inte firefox.
  Jo Ebba gör alltid som Ebba vill. Hopplösa hund! :)

  SvaraRadera