lördag 22 oktober 2011

Jag ska bara...

Det verkar bli en slö helg. Helt i min smak ;)
Tänkte använda nån timme åt att göra något vettigt (dvs plugga) men just nu håller jag på med "jag ska bara...". Jag ska bara blogga lite först, är det just nu som gäller ;)

Igår var det en härlig fredag. Jag älskar verkligen fredagar. Egentligen är uppskattar jag nog mer själva grejen att man kan unna sig lite fredagsfika när man pluggar, och att man får äta något onyttigt på kvällen. Det jag älskar mer än fredagar (men mindre än Mikko o Kjell) är nämligen MAT!
I övrigt är fredagar härliga för det blir lite mer legitimt att vara lite mer slö med pluggandet, och tjurstarta helgen lite ;)
Igår var jag t.ex. ute o tränade agility mitt på dagen med Ida o Camilla. Mikko o jag började med att träna slalom. Vi gjorde en övning Jenny visade oss när hon var här o hälsade på, nämligen ett slalom med en lång u-böjd tunneln i änden, så att man kan träna slalomingångar när man kommer med fart (ut från tunneln) lite från sidan (och alltså inte rakt på slalomet), vilket är det vi behöver träna. Dessutom ger det slalomuthållighet och snabbhet (vilket vi också behöver träna på) eftersom det blir en kort o fartfylld kombination. Man kan lätt belöna efter varje slalom och tunneln gör att det inte blir tjatigt (iaf inte om man gillar tunnlar som Mikko gör). Det gick riktigt bra igår. Det gick inte perfekt varje gång men de två sista gånger blev det jättefin ingång med fart i slalom, så vi slutade där.
Sedan tränade vi en kombination med tråckling som Ida o Camilla byggde upp från Bache-kursen i veckan (som Mikko o jag inte fick plats på). Men den fick vi aldrig riktigt till igår...

Men jag har en fråga.
Hur ofta får en hund spy innan man ska bli orolig?
Mikko har nu kräkts 5-6 gånger sedan vi kom tillbaka till Umeå, alltså på två månader. Det blir inte riktigt en gång i veckan utan sådär lagom långt mellan gångerna att man inte exakt minns när det hände sist...
Oftast har det hänt på förmiddagen, förutom sist nu i veckan då han kräktes på kvällen (efter att han pillat i sig lite middag). Det har varit både bara galla eller foder han har spytt upp, så inget mönster där.
Det är så konstigt för han har ju haft samma matvanor i ett år nu (dvs bara mat på kvällen), och samma foder i 1 ½ - 2 år. Som godis har han de senaste månaderna bara fått skinka o falukorv, som han är van vid sedan han var liten (och han får absolut inga stora mängder godis).
I somras började jag blanda i lite linfrö i maten, för annars kan han vara lite hård i magen. Jag slutade med det för en vecka sedan då jag tänkte att hans mage kanske inte tålde det. Men då spydde han ju ändå i veckan...
Annars har han ju det bra, jag är hemma med honom nästan hela tiden. Vi tar rejält med promenader, även om det inte blivit så mycket annan träning på sistone förutom lite tankenötter ibland. Han borde inte vara stressad över något.
Han vilar bra. Äter mycket bra och dricker bra. Är mycket pigg på promenaderna. Är busig och känns helt pigg o glad i övrigt.
Det enda avvikande jag kan komma på är att han sista tiden kliat sig väldigt mycket på framtassarna. Och han tycker det är skönt att bli kliad i öronen. Jag har kollat på både tassar och öron men varken hittat löss eller irriterad hud. Det där med tassarna har han förresten inte gjort så mycket de senaste veckorna...
Lite av ett mysterium detta tycker jag. Och eftersom han bara kräks typ var tionde dag eller var det blir kommer jag avvakta... Men lite orolig är jag, för även om han kräkts förutom brukar det inte vara såhär ofta...

1 kommentar:

  1. Härligt att ta det lite lugnt ;) Jag ska egentligen börja ta tag i min komvux-kurs nu, var så trött i slutet på graviditeten så jag gav mig själv en frisedel att slippa plugga tills han var ute. Tror jag tar och drar på det nån vecka till ändå ;P Har ingen press på mig att bli klar ändå, kan dra över på nästa år, det gör inget och det är bara en liten kurs.

    Visst är vagnen cool :D Älskar det märket, fast jag önskar att vi inte hade varit fullt så snåla och köpt en så gammal begagnad modell, för den är inte i toppskick, är lite trög att köra ibland. Men den är ju smidig som attan, bättre än en i bredd, speciellt när man ska gå i affärer :) Med tanke på att jag gav typ en tredjedel av ord.priset så får jag vara nöjd ändå :)

    SvaraRadera