söndag 1 juni 2014

Jönköping

Mikko är fem år och har flyttat fem gånger.
Och då räknar jag ändå inte med mammas o pappas hus vi bodde i först när han var valp, jag räknar inte med att vi brukar häls på i Jämtland och jag räknar inte heller med de sommarjobb jag haft då vi bott i olika campingstugor...

Nu har jag jobbat i tre veckor på nya jobbet, och imorgon har vi bott 2 veckor i vår lägenhet!
Mikko börjar känna sig så smått hemmastadd på promenaderna här omkring verkar det som, men han verkar ändå inte helt glad... Han gillar inte trafiken iallafall.
Idag åkte vi till ett naturreservat och han fick springa lös en bit. Visst, jag kanske lägger in alldeles för mycket mänskliga känslor, men det kändes som att han tyckte det var skönt att äntligen få vara okopplad!
En kväll i veckan tog jag mig äntligen tid för lite kort lydnadsträning på en gräsplätt också, och han var sådär taggad att jag får dåligt samvete!

Det ger mig anledning att skylla på olika anledningar till vår dåliga agilitykarriär. Att vi flyttar så ofta. Dels tar det tid att packa, flyttstäda, packa upp och komma i ordning. Men man hamnar också på nytt ställe, ny brukshundklubb, nya klubbkamrater att lära känna... Då blir det lite svårare att få in rutinen på agilityträningen... Sedan ytterligare en sak är ju att jag inte gått en enda kurs sedan jag lämnade Umeå. Ingen tävlingskurs eller träningsdag för kvalificerad tränare... De hade väl kurs med Annica Aller (?) i Ronneby men det var såklart på påsk när jag var bortrest...
Här i Jönköping verkar det dock vara en stor klubb, så har jag tur blir det lite kurser i höst! Jag ska nog gå tävlingskurs i så fall, även om vi tävlat en hel del kan jag nog ännu få massor av tips på min handling även om nivån är för de som just börjat tävla (vi är ju ännu i ettan så...).
Jag har just betalat in medlemsavgift och imorgon ska jag gå på den gemensamma agilityträningen! Det blir spännande!
Hoppas det är någon där bara! Det ska nog bli ganska varmt och skolavslutningar o dylikt börjar ju närma sig... Jag vet hur det brukar bli både i Umeå och Ronneby på de gemensamma träningarna då ;P

Sedan är det tävling i Växjö på fredag (dubbel klass ett!), är ju bra att  vi tränat ett pass sen senaste tävlingen åtminstone :P *host* Jag skyller på flytten!

2 kommentarer:

  1. oj, har du flyttat! Varför? Till jönköping? Var jobbar du? Synd det inte blev någon tjänst här, försökte lägga upp ett gott ord för dig iaf..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo vi har flyttat, jag jobbar med områdesskydd på lst Jönköping. Det är ett vik som jag sökte i samma veva som tjänsten i Umeå. Och samtidigt fick jag fast i blekinge så jag är bara tjänstledig :)

      Radera