tisdag 1 juli 2014

Perfekt!

Det är bra att ha en tävlingsdagbok!
Jag såg där att Mikko haft problem med vippbrädan länge, länge... Redan förra säsongen. Sedan har han ju haft perioder när han klarat den felfritt också (typ), men frågan är om det var när vi tränade som mest med vår lilla mini-vippbräda, hm.


Träning är det som gäller i alla fall!
Jag har sneglat på en liten balansställning i lekparken som vi går förbi varje dag. Idag fick Mikko hoppa upp på den!

Ursäkta halvskakig film :P Det syns kanske lite dåligt på filmen, men brädorna rör sig lite, "vippar" i gångjärnen. Några centimeter bara. Filmen är från andra gången han gick över, på hemvägen. Första gången gick han över utan problem, andra gången ser ni att han tvekar lite mer.
Så nu förstår ni kanske vilka problem vi har!
Men samtidigt är det bra att han reagerar på den. Hade han inte brytt sig alls hade det varit meningslöst att träna där. Nu reagerar han, men går ändå över. Så det finns stor potential att få honom att tycka att det är kul att gå över denna balans, sedan är det bara att hoppas att det vippande underlaget för honom att acceptera en riktigt vippbräda också.


Det blir ju en del tråkiga koppelpromenader här. Det optimala hade ju varit att den fanns en riktigt vippbräda mitt på tråkpromenaden, där det blev godisregn eller rejäl busstund när man gick över! Sedan tråkpromenad igen.
Då hade det nog kunnat gå att få över honom rätt lätt... Men balansen i lekparken är bättre än inget i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar