torsdag 19 maj 2016

Framsteg?

Idag har Vilde varit hos oss i två veckor.
"Bara två veckor?" känns det som, samtidigt som "Har det redan gått två veckor?!"

Lite smått har jag börjat ensamträna honom... Jag hade tvättid i måndags och första gången jag sprang ner i tvättstugan på våningen under hörde jag honom gnälla o skälla hela tiden... Andra gången sov han och brydde sig inte alls trots att han såg att jag gick. Tredje o sista gången gick Kjell o jag till tvättstugan tillsammans (för då hade han kommit från jobbet) och då sa han inte heller nånting.
Vår lägenhet är en liten tvåa utan dörrar, men vi har satt kompostgaller i dörrhålen nu, mest för att kunna ha koll på honom. Oftast har vi det borta. Jag har provat ett par gånger att lämna rummet med Mikko och låta Vilde vara själv bakom kompostgallret, och då blir han jättearg! Jag har nog varit lite dålig på att vänta ut honom också, jag måste bli bättre på det.

Och sedan det där med rumsrenheten... I tisdag hade vi länge en dag med noll olyckor inomhus! Och jag var  motiverad för att lyckas med det. Men när Kjell kom hem från jobbet och skulle rasta honom på gården så var det en annan hund där, och då har ju Vilde ändå inte tid att kissa. Och så hann vi inte ut igen utan direkt blev det en kisspöl på golvet...
Och onsdag var i det närmaste katastrof och idag har det hänt några olyckor... Jaja... Han ger ju inga tecken alls innan han ska kissa, men vi kunde bli bättre på att minnas när han var ute sist...

Efter morgonrastningen sover alltid Mikko o Vilde numera tillsammans! :D
Fast bara då...


På nätterna verkar det förresten som att Vilde sover torr hela natten igenom nu. Jag brukar ändå vakna nån gång och då brukar jag ta ut honom mest för säkerhetsskull. Men inatt gjorde jag inte det o det gick bra ändå! Men visst, då går vi upp 05:30 också (så att jag hinner promenera själva med Mikko innan Kjell kör till jobbet 06:30).

I tisdags tog vi också en längre promenad (20 min) och jag tänkte sätta mig på en filt vid sjön. Men det blåste iskallt och så gick solen i moln just då förstås! Jag hade tagit med mig kall saft och en tidning, men jag gosade bara med hundarna en stund och sedan gick vi hem... Såhär trött är man efter att ha varit ute en lång stund! Och matte får inte bära vilden heller, då blir han sur, han vill gå själv!


På kvällen samma dag var vi på husvisning. Det var andra visningen vi var på för det huset, så det var ok att turas om att vänta ute med Vilde. Efteråt tog vi en promenad i omgivningarna med bägge hundarna. Kjell fick bära Vilde ganska mycket, jag blir orolig att han ska bli överansträngd, han är ju så liten!

Igår tog vi istället vilodag, det regnade ju ändå hela dagen. Så vi tog bara en kort rastning mitt på dagen, ja förutom att Mikko fick sina morgon- och kvällspromenader förstås. Men det märks att Vilde kräver mer aktivering för varje dag som går! Efter en lugn dag var han riktigt pigg!

Idag regnade det på förmiddagen men lättade sedan. Vi tog en lite längre lunchpromenad (en kvart) och jag vågade släppa Vilde o Mikko där borta igen så att de fick busa av sig lite... På kvällen tog vi bilen allihop upp till Frösötoppen. Det kändes lite dumt eftersom Mikko o jag lätt promenerar upp dit, men Vilde är ju alldeles för liten för en så lång strapats. Där fick de gå lite lösa i skogen. Och sedan gick Mikko o jag hem.

Någon vill komma upp i soffan!
Och det är klart man ska få sova en liten stund där...! 

Men frågar man ibland ställer sig är, om man fått en valp eller en fladdermus?!


1 kommentar:

  1. Hahaha, slående likt faktiskt....!
    Kristina

    SvaraRadera