måndag 19 september 2011

Vi gjorde det!

Vi lyckades göra om förra veckans bragd och komma på tredje plats, och få rosett och pinne ( i hopp denna gång)!
Tio sekunder långsammare än ettan och nio sek långsammare än tvåa. Måsta börja rappa på lite tror jag :P Tycker dock vi hade riktigt bra fart hela helgen, men i slalomet kan vi säkert tjäna typ fem sekunder om vi blir riktigt snabba...
Men ack vad svårt det var med slalom i helgen! Det ville sig inte alls och jag kände mig riktigt less till slut... Så på det stora hela är jag egentligen inte så nöjd med helgen, men jag är nöjd med att jag lyckades hitta ett sätt så att vi fixade slalomet i det allra sista loppet sent på dagen!

Här kommer två filmklipp, båda från söndagen. Det första visar en enkel agilitybana där vi har bra fart. Men slalom fungerar inte alls. Varför?
Jag säger Mikko först en gång (svagt) och sedan ropar jag "Mikko! Slalom!" men han bara fortsätter framåt (vänd mot mig vilket gör att han hoppar backande på ett ganska kul sätt :P). Men det är kanske inte så konstigt när jag själv är vänd framåt? Sedan är jag vänd mot honom och börjar mig hotfullt framåt. Lägg på det en spänd och nervös matte och man får en hund som inte så gärna vill komma fram :P När det blir fel andra gången blir Mikko låg och jag orkar inte tjafsa mer utan lyfter honom (vilket diskar oss såklart).

Men så det sista loppet, som gav oss pinnen. Funderade tillsammans med Tove på hur jag skulle göra med slalomet, för nu ville jag banne mig klara det! DEt avr då jag insåg hur hotfullt jag antagligen alltid sett ut när jag vill att Mikko ska komma fram till mig när det blir fel. Det fungerar att göra så på träning men inte på tävling när man är spänd. Så istället försöker jag ha kroppen framåtvänd men titta mot Mikko, krypa ihop och backa lite för att få honom mot mig. Och se hur fint han svarar på det! Han kommer i fart ut ur tunneln, kommer direkt fram till mig så att jag samlat kan visa slalom! Åh vad nöjd jag är! :D Hoppas vi kan göra så nästa gång också! Fast jag vill inte ha någon mer pinne i hopp just nu, klass två för gärna vänta en bra bit in i nästa säsong :P2 kommentarer:

  1. Grattis! Skönt att få en lösning på slalomet :) Träna någon dag? Eller kaffe?

    SvaraRadera
  2. yes!! grattis vad roligt!!

    SvaraRadera