tisdag 5 augusti 2014

Intensiv vippträning

Vi tränar för fullt på vippbrädan!
Förra veckan gick det ganska bra men det blev inte så många träningspass som jag hade hoppats på. Söndag, måndag, tisdag gick bra. Nån kväll tränade nån annan där men vi kunde hålla till i ett hörn med vippbrädan.
På onsdagen var det däremot ett helt gäng där o tränade ihop, de hade byggt en bana med vippbrädan såklart. Jag fick vara med, men jag ville ju inte träna hela banan, bara vippbrädan... Jag vågade inte riktigt ta tiden att ställa ett hinderstöd under vippbrädan så jag höll emot med handen, men det var svårt att hålla helt stilla (och samtidigt belöna o lyfta ner hunden) så Mikko blev lite tveksam...
På torsdagen åkte jag dit igen men då hade de redan hunnit flytta hindren inför helgens tävling (klass 3). Jag kom fram till en helt tom plan med endast ett gammalt trasigt däck. Men jag hittade två små brädor, och den ena hade en grej under som gjorde att den vippade lite... Så vi tränade med det istället :)


Sedan blev det fredag och dags att åka till Öland och sedan hem till Viö. På söndagen kom jag ihåg att skruva ihop vår lilla mini-vipp! Det gick superbra!Som ni ser på filmen höll jag emot lite, lite. Så fort jag inte gjorde det blev han lite rädd och mer tveksam nästan gång, men han gick ändå över.

Igår och idag har vi varit på klubben o tränat. Vi går bort till agilityplanen, han får gå över vippbrädan några gånger, vi byter av med slalom, drickapaus, några fler övergångar över vippen och sedan en skogspromenad! Korta, fokuserade träningspass. Och Mikko tycker det är kul med lättförtjänta godisar.
Det är faktiskt riktigt kul, särskilt när träningen går framåt och ger resultat :)
Även om det går sakta. Jag får verkligen inte ha för bråttom nu...

1 kommentar:

  1. Härligt att ni är flitiga! Enda sättet att få det bättre ;p

    Jag har ju gått och blivit sjukt sheltisugen, får se vad som händer med det ;p

    SvaraRadera