torsdag 5 november 2015

Sjukling

Såhär såg det ut när jag kom hem på lunchen för att rasta Mikko:


Jag fick nästan en chock. Det första jag såg var gula fläckar på mattan, så jag trodde han hade spytt, för det kan hända. Men jag tyckte det luktade konstigt och så såg jag bajs - uppe på soffan!
För det första trodde jag inte Mikko var i soffan överhuvudtaget (han är alldeles för smart för att vara där när vi bara är i ett annat rum iaf...). Och varför bajsade han där?? Och inte vid dörren?
Han måste ha haft panik och mått jättedåligt... Vankat runt... Stackars liten.

Och man undrar om han råkat äta något... Funderar på vad jag gett honom... Men det är inget konstigt. Och jag har inte sett honom ta eller tugga på nåt konstigt på promenaden heller... Då kommer nästa tanke om han blivit lämnad för mycket... Var ju ute en timme igår o firade ÖFK på torget (efter jobbet, efter hundpromenaden). och så kom jag sent från lunchen idag med. Det var förstås första tanken, att han blivit så nödig och inte kunnat hålla sig. Men han är ju vuxen och kan ju hålla sig bra mycket längre än så (men det ska inte behövas förstås).
Till slut fick jag inse att han bara är dålig i magen och att det faktiskt kanske inte är mitt fel... Kanske kan hundar få maginfluensa?

När jag rastade honom var han fortfarande dålig i magen, och han var väldigt dämpad... Jag vågade inte gå tillbaka till jobbet.
Detta har nämligen hänt en gång förut, för ca 3 år sedan. Det var likadant att jag kom hem från lunchen, och det var bajs på mattan.. Fast dörrmattan den gången (inte soffan!). Jag rastade Mikko två gånger, och han var lugn i magen o pigg o glad så jag gick tillbaka till jobbet sedan. Men när jag kom hem var det bajs på mattan igen :(
Så idag vågade jag inte gå tillbaka till jobbet, jag fick ta mina hårt förvärvade flextimmar och vabba eller vobba eller vovva eller va det heter ;P

Och Mikko har sovit massor, men piggnat till nu på kvällen o var ganska glad på den korta promenaden tidigare, och inte dålig i magen längre. Han har också ätit lite nu också :)

1 kommentar:

  1. Inte kul när hundarna är dåliga i magen. Bra att ha ett jobb som tillåter flex och ledighet såna gånger!

    SvaraRadera