torsdag 24 februari 2011

Det traditionella snö-gnället

Nu tog det stopp. Exakt nu.
Jag såg på vädret igår och såg att bara ska ligga på några få minusgrader i helgen, härligt! Och så tänkte jag för mig själv, att nu kanske snön snart börjar töa bort, vi är ju faktiskt snart framme i mars!
Just det, mars. I Umeå!
Jag har fortfarande inte riktigt lärt mig...

Har trivts superbra med vintern fram tills nu. Nu när alla norrlänningar blir saliga för att det nu är sol o snö samtidigt o de tar fram skotrarna och jag vill bara trycka ner dom hårt i snön o skrika "Det ska vara vår nu fattar du väl! Man ska ligga i solen i det torra fjolårsgräset o titta på stararna och krokusar! Flugorna ska sitta o värma sig på söderväggen av huset, och man tycker nästan de är mysiga för det har inte hunnit bli irriterande ännu. Sedan virvlar en citronfjäril förbi, samtidigt som man bygger upp en agilitybana!"
Så ska det vara. Det tycker ingen här.

Usch vad jag längtar hem! Jag vill ha isfria ridvägar och bara marker att sätta upp agilitybanor på! Är snö hemma också men där vet man ju iallafall att den är borta om en månad...SENAST.

Samtidigt hade jag verkligen saknat de riktiga vintrarna om jag flyttat söderut. Vill ju lära mig åka skidor, och det är väldigt vackra vinterlandskap här. Dessutom blir det så mycket ljusare och inte så mycket lera och slask.
Men var ska man bo för att få riktig vinter dec, jan, feb och sedan vår i åtminstone april? Jag menar hjälp, man kan ju inte ha 3 mån sommar och sedan 4-5 mån vinter som det är här!
Lite längre söderut kanske, typ Dalarna hade varit lagom?

Men men. Blir väl skönt om det inte är så kallt iallafall och det är ju härligt att det blir ljusare också :) Man får lite mer sug att träna hund, har känt mig ganska omotiverad hela vintern. Men ikväll blir det nog lite lydnadsträning med ett gäng, känns som evigheter sedan Mikko o jag tränade med dom... Var det innan jul??
Igår tog vi också en längre lunchpromenad med Jenny o vovvarna. Är så härligt att se Mikko med andra hundar! Har nog inte träffat en hund som är så lekfull som han. Inte en sekund har han tid att lukta på något annat (eller bajsa) han vill bara leka med de andra! Så han sprang efter Akita i full fart, och plumsade ut i snön efter Multi!
Han skulle aldrig plumsa i snön om vi var ute o gick själva :P Då går han bara sakta o luktar på hundratusen intressanta fläckar... Härligt att han fick jobba lite, undrar om han har träningsvärk idag? ;)

Har förresten glömt att säga att vi ska flytta!
Ambjörn ska flytta ihop med sin flickvän, så Mikko jag flyttar in hos Kjell! Blir mysigt! Längtar efter att ha alla mina grejer samlade i en lägenhet (istället för två som nu), och ska bli kul att bo ihop med Kjell.

Ännu en grej som ska göras denna månaden, oj oj!
Så nu ska jag göra mig en kopp kaffe o sätta igång med plugget! Så hoppas jag att denna kommande stress-månad drar förbi fort, så vi får vår, påsk, sommar ;)

4 kommentarer:

 1. Heheh skrattar när jag läser ditt inlägg, de känns verkligen som att du är en sörlänning som har exakt samma åsikter som de på kontoret här. Jag blir nästan strypt om jag pratar positivt om snön. Men jag vill ju strypa dem oxå när de börjar prata om att de läntar efter regn istället.. fy! De hade ju varit kanon om du hade gått ut i vår för nu när jag säger upp mig ska de ha 6 st nya personer hit!

  SvaraRadera
 2. Denna vintern har det faktiskt inte varit något vidare slask eller så mkt lera, men det kanske kommer.

  Du får bosätta dig nånstans på mitten:)

  Vad roligt att ni ska flytta ihop!

  SvaraRadera
 3. Snö är trevligt, på måndag har dom lovat ynka -4. Det blir nog trevligt ridväder om än kanske lite halkigt men inga förfrysta fingrar iaf :)

  SvaraRadera
 4. Kan trösta dig med att det inte är mycket bättre här nere ;) I Nybro är det isigt, halt, snö och även om det var -4 idag så var det -16 i förrgår :P Galet skittråkigt jätte-vinter-väder...

  SvaraRadera