söndag 17 april 2011

Gårdagens träning

Nu är nog lössen borta från Mikko. Han är nöjd över att ha fått tillbaka sina bäddar igen :)
Jag borstade igenom honom imorse för att få bort eventuella döda löss och hittade inga fler iaf...

Gårdagens agilityträning tänkte jag skulle bestå av två olika kombinationer, främst med träning av min handling; sidbyten och att kunna skicka Mikko från mig en bit.
Istället hade jag råkat bygga en jättesvår slalomingång. Först förenklade jag den litegrann genom att vrida ett hinder lite. Sedan vred jag slalomet. Sedan vred jag hindret ännu mer, och sedan flyttade jag hindret så slalomingången blev helt annorlunda. Det var väldigt svårt tydligen men vi lyckades på slutet i alla fall. Så det ägnade vi hela träningen åt :P
Ja och så tränade vi lite "ut" och lite hoppteknik också :)

Jag har förresten kommit på att jag inte får jämföra mig med sådana som tränar sin andra agilityhund! Även om den andra hunden har tränat lika länge som Mikko. Det är faktiskt skillnad att träna sin andra hund. Man vet redan från början vad man måste lägga tid på, vad man brukar göra för fel, hur man bäst handlar och vad man gjort för tidigare misstag. Mikko är så duktig så ibland får jag dåligt samvete över att han är min första agilityhund och att jag gör så många misstag med honom :P
Fast vi hade nog varit bättre om vi tränat hårdare förra sommaren... Men det var ganska tråkigt att hänga på banan själv i Sveg o traggla hinder utan en kotte där... Då var det ju roligare att lägga tid på rallylydnaden, då vi dessutom fick träffa andra folk o hundar :) Men men.

3 kommentarer:

  1. Oj jisses! Ser planen ut sådär på klubben? :( Undrar vad jag gett mig in på.. Hos oss är det gröna gräsmattor överallt och dessutom torrt o fint :) Ska ju tävla lydnad på klubben 7 maj och då vill jag inte tävla i en vattenpöl helst... Har du anmält dig till umeås agility tävlinger?

    SvaraRadera
  2. Nej när man är inte på andra hunden är det lättare att på ordning på saker och ting :) Som sagt jag ska finslipa slalom ingångar om du vill vara med. Tänkte köra på en stund på baksidan :)

    SvaraRadera
  3. Jo, såklart det kommer vara lättare med andra hunden. Mer rätt från början liksom. Med Mitra är det mycket gör om gör rätt som gäller. Men man lär sig ju av det med. ;)Och kul med första hunden är att man utvecklas tillsammans. Både du och han blir bättre med tiden och så länge båda har kul så tar ju han knappast skada av om det inte blir rätt alla gånger så dåligt samvete lät ju onödigt att ha.

    SvaraRadera