söndag 8 maj 2011

Gemensam träningsdag

Varning för negativt inlägg pga trötthet :P
Men det har varit en kul träning idag! Men det har inte gått så bra...
Vi var indelade i tre grupper, och tränade två kombinationer och en bana. Min grupp fick börja med banan, vilket jag var glad för till en början, tänkte att det var bra att få köra dn innan Mikko var trött.
Men Mikko blev supertaggad och struntade helt i vart jag var på väg, han gick på alla fällor och hoppade upp på alla balanshinder han såg. Men jag hade nog gjort fel som bara tog honom direkt ut buren och körde, utan att få fram något fokus från honom.
Jag skämdes iallafall, vi bar oss åt som ett nybörjarekipage! :(
Andra gången gick det bättre, och då hade jag också gjort lite fotgående med honom precis innan, och så hade han ju fått springa av sig lite när vi körde första gången. Men det var en svår bana... En VM-bana! Så det är väl inte jättekonstigt att det gick lite dåligt... Svårigheten var väl mest att komma ihåg vägarna och blir jag lite osäker hinner ju Mikko försvinna bort...

De andra kombinationerna gick bättre. Men det var hoppkombinationer också, så Mikko kunde inte gå på någon fälla och hoppa upp på ett balanshinder... Och så blir det inte lika stressat när det inte är lika många hinder... Kanske för att matte inte måste hålla så mycket i huvudet?
Hoppkombinationerna passade oss bättre iaf. Fast på den första var Mikko väldigt tittig på saker (hundar och människor) runtomkring så då blir det lite irriterande avbrott och inget flyt.
Andra hoppkombinationen gick också bra efter någon repetition, men då springer han förbi däcket (sista hindret) istället...

Slalom gick han jättebra, men inte gungan. Åh denna gungbräda! På banan flög han ju över den, den hann inte ens slå i marken innan han hoppade av... Inte så bra.
Men i övrigt borde jag inte vara så missnöjd, med tanke på att det var vm-banor :P
Jag är bara så less på att vara sämst i allt hela tiden...
Fast nu jämför jag mig med min grupp också, där vissa hade klass ett hundar men alla hade tränat agility i flera år (alltså det var inte deras första agilityhund). Jag får ju inte göra det!

Jaja nu har vi tränat med störning iaf, det behövdes. Hoppas jag slipper skämmas lika mycket på Cattis-kursen nästa helg.
Nu är Mikko o jag helt slut båda två. Men imorgon ska vi upp tidigt o jogga en runda! Och sedan ska han få följa med på exkursion några timmar. Och jag ska dessutom rida imorgon! Tur att man äter massa fett o socker i helgen så man har energi ;)
Blir bra att hålla igång Mikko med ännu en intensiv dag, för han behöver träna på "psykisk uthållighet" om ni förstår vad jag menar, om vi ska lyckas tävla tvådagarstävlingar framöver!

4 kommentarer:

 1. tycker det var ett rätt positivt inlägg faktiskt! iaf en del positiva analyser! Och nog verkar det gå framåt för er alltid, ska bli kul att se vad det blir av er :D

  SvaraRadera
 2. Tack! :) så tänkte jag också med hans öron o nosrygg som jag vet är helt otypiska, men man kan ju ställa en gång och se vad dom säger om allt annat!

  SvaraRadera
 3. Tänk inte så mycket på vad alla andra gör - du gör det ju hela tiden!:P Ska bli kul att se om ni har kommit någon vart (för det tror jag ni har ;)) när jag kommer hem.
  Och gungan är ett h-vete det känner jag igen så tänk på oss då som snart kommer skämma ut oss med en gungrädd hund i trean (där har vi ju verkligen inget att göra innan vi har fått till det problemet!):P

  SvaraRadera
 4. Det är väldigt lätt att jämföra sig med andra, och är det mer erfarna hundar så blir det ju ganska destruktivt!

  Jag tycker att det låter som att ni hela tiden utvecklas tillsammans och det är ju störtkul!

  SvaraRadera