tisdag 15 november 2011

Jokkmokk 12-131111

Lika bra att gå rakt på sak. Helgens tävlingar resulterade i 4 diskningar för oss.

Agility lopp A: Ingen gungbräda, men total kaos. Vet knappt vad som hände. Vi slarvade och missade något tidigt hinder tror jag, och sedan sprang Mikko konstigt nog iväg rakt mot bommen (som stod ganska långt bort) så jag fick ryta till och sen blev väl slalom kaos också. Jag minns inte ens om vi körde klart hela banan... Det där loppet har försvunnit i någon dimma :P Mikko var sjukt taggad och det var väl delvis därför det blev som det blev. Vi har ju varit i ridhuset Jokkmokk förra året, men däremellan har han inte varit i något ridhus så han kanske var ovan vid miljön också.

Agility lopp B: Ingen gunga. Lite mer sansat, men oj vilken fart Mikko har börjat få! Detta loppet gick hyfsat :) Slalom blev helfel såklart, både ingången och sedan gick han ut för tidigt. Han sprang lite överraskande förbi ett hopphinder, och ävan förbi bommen (kanske för att jag ropat på honom i det förra loppet?). Så det blev disk såklart men ett hyfsat lopp ändå.

Hopp lopp A: Hyfsat sansat men oj oj vad Mikko pinnar på! Jag hängde knappt med :P Här missade vi inga hinder men det blev väldigt mycket krångel i slalom, så det blev disk.

Hopp lopp B: Vid starten står jag och blir helt osäker på hur banan egentligen gick, och får smått panik :P Vi klarar oss fram till slalomet som går åt skogen som alla andra gånger, och sedan kommer vi in i partiet där jag är osäker på hur banan gick. Vi lyckas ta oss igenom det men då är jag helt förvirrad och ofokuserad, och Mikko springer som om svansen brann. Vi missar hinder och jag hinner inte alls göra de blindbyten jag tänkt osv. Men vi var ju ändå diskade vid slalomet så det spelar ingen roll :P Antagligen var både Mikko o jag väldigt trötta i huvudet eftersom det var sista loppet sista dagen...

Bra i helgen: • Mikko har tagit platta tunneln i alla loppen :) Lite tveksam men med lite pepp går det bra :) I sista loppet sprang han till och med in i den helt frivilligt (jag hade bara tänkt springa ut). • Farten! Mikko har haft en helt underbar attityd i helgen! Nu gäller det för matte att hinna med, och kanske måste det bli mer bakombyten än blindbyten i framtiden? Blir nog att träna på det, han svarar så dåligt på dom...
  • Dåligt i helgen:


  • Mikko har tydligen aldrig sett ett slalom i hela sitt liv.


  • Dessa nedrans slalomproblem alltså! Jag kollade en liten film på Kjells mobil igår, filmad för några veckor sedan, där Mikko tar tre tolv-pinnars-slalom i rad, hur fint som helst!
   Men kanske var det för att jag tränade slalom sist på kursträffen då han var trött o det blev ganska fel, kanske var det som satt fast i minnet...


   Så vi har varit ute o tränat nu på morgonen :) Tränade korta slalom med mycket belöning. Det gick jättefint! Får väl köra på sådär ett tag nu, så att han börjar tycka att slalom är riktigt kul...
   Blandade upp med en liten tråcklings- och jackokombination också. Och så fick han gå över bruks-gungbrädan tre gånger också! Det gick också bra! Den är lite lägre och vippar över lite mjukare än agility-gungbrädan... Visst tvekar Mikko en del när han är på den, men han håller svansen högt :)

   2 kommentarer:

   1. Häligt med fart!! Skulle så gärna velat vara där! Men men, nästa säsong är vi på g igen! (Hoppas vi)

    SvaraRadera
   2. Jättekul att se honom så fartig som han var i helgen. Tror dock fortfarande att blindbyten generellt kommer vara att föredra på honom (liksom på MItra), bakombyten sinkar ofta. Men det är klart det kan vara bra att träna på dem så å att man kan slänga in ett om man skulle hamna på ofrivillig efterkälke. ;).

    SvaraRadera