måndag 28 mars 2011

Har du tid?

Man ska veta när det är bäst att ge upp :P Begriper inte varför jag fortfarande tror att jag ska kunna göra nåt vettigt efter ridningen? Är ju helt slut både i knoppen o kroppen så det känns inte som nån mening att ens låtsas att plugga längre, när jag ändå bara googlar frisyrer eller tittar på barndomsbilder o annat viktigt. Får väl hur stressad jag måste bli sen, när uppgiften ska in på torsdag ;)
Men lika bra att ta ledigt nu o ta nya tag imorgon. Får väl erkänna att det är lite svårare att göra tråkiga saker när man är sambo... Så nu ska jag blogga, blir ett långt inlägg idag tror jag!

Den nya kursen känns iaf väldigt kul faktiskt! Blir nog mycket att göra i veckorna, varje vecka ska en uppgift lämnas in. Å andra sidan blir nog helgerna mer fria :) Dags för en rapport om hur helgen gick!

Lördag: Väckarklockan ringde kl 06.30, då var det dags att kasta i sig en macka o dra till agilityträningen!
Mikko var jätteduktig, det var längesen han bara svamlade, tokskällde osv. Han har nog mognat en del när man tänker efter, min lille pojke!
Slalom gjorde han superfint tills vi gjorde en hel bana, då blir han så uppjagad/ivrig och det tar tydligen alldeles för mycket tid att gå igenom slalomet, lättare att springa bredvid :P Gungbrädan gick han också över ganska fint. 3 ggr, fick han gå över, med hjälp från mig eller nån annan som håller emot så den inte slår i backen så fort, såklart. 3 ggr är nog lagom, den fjärde gången blir han för osäker o jag måste pressa honom o det blir en ond cirkel, men den slapp vi i lördags!
Men nästa gång vill jag nog träna framför/bakombyten, har blivit mycket "visa väg" nu. Visserligen behöver vi också träna på att jag inte ska behöva vara tätt intill hindren får att han ska hoppa, men det har vi tränat ganska mycket nu. Börjar bli dags att träna lite mer strukturerat, är ju bara två månader kvar till första tävlingen (som jag borde anmäla mig till också).

Dagen fortsatte med några ärenden på diverse stormarknader (usch vad jag känner mig gammal när jag går på Jula med min sambo som lördagsnöje...). Kjell o jag grillade vildsvinsfilé till middag, supergott! Sedan glass. Efter det lämnade jag o Mikko Kjell mitt i lördagsmyset o drog till Jenny som hade besök av en Kirunakompis, vi spelade tevespel o Jenny o jag tog en sen promenad med vovvarna.

Söndag: Sov lääänge och dessutom skulle ju klockan vridas fram... Tog en kort morgonpromenad och sedan blev det ännu några ärenden med sambon som vi glömt dagen innan. Vi gjorde väl inte så mycket mer den dagen.
Hade tänkt träna lite lydnad med Jenny men det började snöoch då blev jag extremt bitter och totalt osugen på allt! Blev två vanliga promenader sedan bara.

Har också läst lite inför exjobbet i helgen och det känns bara kul och intressant, det bådar gott! Ska försöka komma fram till en frågeställning... Har även bestämt mig för att lägga ner juridiken just nu, jag tycker det är jättesvårt så den tar grymt mycket energi från mig, och det blir så mycket negativa tankar kring det. Nu ser jag däremot fram mot våren, ridning och agility, så det känns som rätt beslut ;) Tanken är väl att jag ska ta upp juridiken igen när energin infinner sig.

Idag har jag som sagt börjat en ny kurs, som jag tror blir spännande. Och så har jag ridit. Blev en härlig tur i solskenet med härlig galopp :) Tyvärr en del bråk med Lizzy som har extremt mycket vilja o vill få gå i exakt samma takt som Birk...

Efter ridturen tog Jenny o jag en promenad igen med hundarna. Idag var Akita med, som är i slutet på sitt löp nu. Akita är ju en pointer, med mycket spring i benen! Och tur är väl det, för Mikko sprang intresserat efter men hon står inte stilla länge nog för att valpar ska bli till ;) Mikko är inte så "på" heller, min försiktiga kille :) Men motion fick han sannerligen! Han är helt utpumpad nu! Skööönt ;) Och bra försäsongsträning inför agilityn ;) Försöke ta en bild på honom o Akita men de blev bara två prickar i fjärran :P Lizzy blev inte heller med på någon bild, hon var längst bort i hagen, så ni får nöja er med att se de andra fina nordsvenskarna! Birk är väl i mitten på bilden tror jag...

2 kommentarer:

  1. Ränner man sådär efter Akita så blir man en super agilityhund :) Jo är Birk! Har någon mörk bild på Lizzy när hon ligger ner, men hon fick ju så bråttom iväg sen :)

    SvaraRadera
  2. Vad skönt att du har möjlighet att lägga juridiken åt sidan om det känns så trist och hopplöst, då slipper den ju förstöra allt annat skoj:)

    Vilken mysig bild på hästarna, man blir ju inte mindre sugen på att dra igång med ridningen igen...

    SvaraRadera